banner240
banner237
banner238

Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri için piknik düzenledi.

Arsin Yeşilyalı Mustafa İmamoğlu Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri için piknik düzenledi. Araklı Pazarcık mevkiin de ki pikniğe  Araklı belediye  başkanı  Recep  Çebi  Arsin belediye  başkanı Erdem Şen , Araklı müftüsü  abdulkerim tohumcu  arsin müftüsü  ali genç ,   Kuran kursları  yaptırma ve  koruma  dernekleri federasyonu   genel başkanı  Ahmet  özdemir , Kuran kursu aile birliği yöneticileri, kurs idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Program  kuranı kerim tilavetiyle  başladı

Programlarla ilgili bilgi veren Arsin Yeşilyalı Mustafa İmamoğlu Yatılı Kur’an Kursu idarecisi  Yusuf  Akyıldız " oluşturduğumuz okula ile birliğiyle birlikte çocuklularımızın donanımlı yetişmesi için çalışıyoruz. Biz kaliteli eğitim için öğretmen, veli ve öğrenciyi mümkün mertebe bir araya getirerek kaliteyi artırmaya çalışıyoruz. Bu gün ki pikniğimize katılan  Araklı  belediye  başkanımız  Recep  Çebi Arsin  belediye  başkanımız   Erdem Şene ve ilçe müftülerimize teşekkür ederim dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Arsin Müftüsü  Ali Genç , “Yeşilyalı ilme hizmet vakfı ve kurs idarecilerimiz yazın gelişiyle öğrencileri motive etmek amacıyla sizlere böyle bir piknik düzenlemeyi uygun gördük, geleceğin ilim adamları sizler olacaksınız, sizden isteğimiz ilminizi sabırla tamamlamanız ve muhterem öğretmenleriniz örnek alarak ilmiyle amel eden şahsiyetler olmanızdır. Rabbim sizlere sabır ve zihin açıklığı versin. Bizler her zaman siz değerli ilim ehlinin hizmetinde olmaktan şeref duyarız” dedi.

Daha sonra Yeşilyalı ilme  hizmet vakfı  yöneticisi   Ahmet  Özdemir  öğrenciler ve velilere hitaben ülke çapında yapılan Kuran-i Kerim yarışmasında Trabzon olarak kız ve erkeklerde çok önemli dereceler elde ettik.

Yeşilyalı ilme hizmet vakfının örnek bir kurum olduğunu belirterek, “İlimizin başarıyla temsil edilmesinde Arsin ilçemizdeki kurslarımızın çok önemli rolü vardır. Yeşilyalı İlme Hizmet vakfı ve diğer kurslarımızın başarıları sayesinde Trabzon bu alanda marka olmuştur. 1979 Yılında eğitim ve öğretime başlayan Kur’an Kursumuz, temel dini bilgiler ve hafızlık alanında bu güne kadar kesintisiz eğitime devam etmiştir.dedi.

O günden bu güne erkek ve kız Kur’an Kurslarımızdan yaklaşık bin’e yakın öğrencimiz hafız olup diploma almıştır. 3 bin 500 civarında öğrencimiz ise Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma belgesi almıştır.”Bu Kursumuz her zaman ıkları başarmıştır.

Ülke genelindeki kurslarımıza model olmuştur. Son olarak Kurs aile birliği kurarak başta gezi ve diğer etkinlikler ilerle derslerin yanında modern ilimin bütün gerekenlerini yerine getirerek ilimizin ve ülkemizin eğitim seviyesi yükseltmişleridir. Başta veliler olmak üzere öğrenciler ve öğretmenlerine teşekkür ederim dedi.

Arsin belediye  başkanı  Erdem Şen ve  Araklı belediye  baş  bu  organi,zasyonu gerçekleştirenleri tebrike diyoruz dediler.kanı Recep Çebi de  katıldıkları  piknik  etkinliğinde   başta   kuran kursu  öğrencilerimizin başarılı olmasında  emeği geçenleri ve

Daha sonra kurs öğrencilerinin okuduğu hatimin duası ve Pilavlı  döner  ikramla program son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber