Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-05-22 22:13:17

AKP İL BAŞKANININ İSTİFASI ALKIŞLANIR

İSMET KÖSOĞLU

ismetkosoglu53@gmail.com 22 Mayıs 2024, 22:13

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Türkiye’de siyasette çok ender görülen bir olayı Rize’de yaşamak güzel oldu. İktidarın İl Başkanı Hikmet Ayar başarısızlığı fırsat bilerek görevinden istifa ettiğini açıklaması pek gördüğümüz bir olay değildi.

Ayar’ın erdemli hareketini tebrik ederim.

AKP Hükümetinin iktisaden kötü gidişi yerelde görev yapanların sırtında.

Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminin Türkiye için tatmin edici bir sistem olmadığını Genel ve Yerel seçimlerde yaşanan kayıplarla gördük.

Ayrıca seçimde istenmeyen adayların aday yapılması öncelikle Rize için söyleyeyim çöküşün olacağının işaretiydi.

Milletvekili seçiminde 12 Eylül 980 sonrası ilk kez CHP’nin Milletvekili çıkarması hem hükümete hem AKP adaylarına gösterilen tepkilerin sonucudur.

Halktan çok uzakta siyaset yaptığını zanneden atanmış Bakanlarda işin başka boyutu. Atanmış Bakanlardan hiçbir vatandaşın memnun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Eski Milletvekili ve Rize İl Başkanı Hikmet Ayar istifa ederken gider ayak bazı açıklamalarda bulundu. Seçmenin sandığa katılımına değinen Ayar ‘’Türkiye genelindeki düşüş ile Rize’deki düşüş aynı oranda olmuştur’ ’derken sebebini araştırmış mı?

Sandığa gitmemenin bir sebebi, seçmenin siyasetçilere güvenmiyor olması olmasın.

‘’ 2019 yılında 18 belediyeden 14 belediye kazanmışken 31 Mart’ta 13 belediye kazandık. 2019’da kaybettiğimiz iki ilçe belediyesini bu sefer kazanırken, daha önce kazandığımız üç belediyeyi kaybettik. 14 belediyemiz vardı. Şimdi de 13 belediyemiz var. 30 İl Genel Meclisi üyeliğinden 25 tanesi bizde iken şimdi yine 24 üyelik bizde’’ açıklaması seçmen iradesinin azaldığı anlamına geliyor ama Başkan Ayar böyle söyleyemiyor.

İki ilçe Belediyesi dediği İkizdere ve Derepazarı. Bu ilçelerin toplam seçmeni Tophane Mahallesi seçmeni kadar değil. 2019’dan kaybettiniz kalelerden birisi senin ve Bakanın ilçesi Çayeli ile Pazar ve Ardeşen Rize merkeze bedel.

Sayın Cumhurbaşkanının elini rahatlatmak adına bu işi Rize’den başlatan AKP İl Başkanının yerine gelecek İl Başkanının çok daha zor bir çalışma bekliyor haberiniz olsun. Zira Rize’deki AKP kaleleri yavaş yavaş terk edilmeye başlanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.