Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Bakan Kurum,Karadeniz Bölgesi Eylem Planını Bir Ay İçerisinde Tamamlayacağız

Bölgesel

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum,eylem planının en önemli projesi tüm Karadeniz Bölgesindeki özellikle (Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize) illerimizde şehrin içinden geçen dere yataklarında ve koruma bandı içerisinde kalan binalarda tespitlerinin yapılmasıdır. Bir ay içinde tespitlerin tamamlanmasına müteakip bakanlığımız ‘Toplu Konut idaresi Başkanlığınca’ bu dört ilimizdeki dere güzergâhı üzerinde evleri bulanan vatandaşlarımızın taşınması amacıyla konutlar üreteceğiz dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, heyelan olayının yaşandığı Araklı Çamlıktepe ile Yeşilyurt Mahallelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan arama - kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Bakan Kurum yaşanan heyelan olayında şuan itibari ile yedi vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, üç vatandaşımızın kayıp olduğunu, iki vatandaşımızın da hastanede tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

Yapılan hasar tespit çalışmalarında dokuz adet binanın yıkık, on iki binanın ağır hasarlı, on bir binanın ise hafif hasarlı olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına yapılması gereken tüm çalışmaları Trabzon Valiliğimiz koordinasyonunda sürdürüyoruz.Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda iklim değişikliği ile ilgili mücadele etmek adına bir çalışma başlattık bu ay sonu itibariyle son safhaya gelmiş bulunmaktayız. Küresel iklim değişikliğinin etkileri sebebiyle hem ülkemizde hem de dünyada yaşanan yağmurların, sellerin, heyelanların ve afetlerin gün geçtikçe şiddeti ve sayısı artmaktadır. Ülkeler olarak iklim değişikliği noktasında tedbirler almak durumundayız. Özellikle Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel, heyelan ve buna benzer afetlere karşı şehirlerimizin, köylerimizin ve ilçelerimizin alt yapısını güçlendirmek adına daha kuvvetli tedbirler alacağız.


Bu kapsamda yapılacak eylem planının en önemli projesi tüm Karadeniz Bölgesindeki özellikle (Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize) illerimizde şehrin içinden geçen dere yataklarında ve koruma bandı içerisinde kalan binalarda tespitlerinin yapılmasıdır. Bir ay içinde tespitlerin tamamlanmasına müteakip bakanlığımız ‘Toplu Konut idaresi Başkanlığınca’ bu dört ilimizdeki dere güzergâhı üzerinde evleri bulanan vatandaşlarımızın taşınması amacıyla konutlar üreteceğiz. Bu konutlara vatandaşlarımıza hiçbir mağduriyet yaşatmadan taşınma, kira yardımı vermek suretiyle taşınmalarını sağlayarak hem can hem de mal güvenliğini sağlamış olacağız” dedi.

Depremler kadar artık sel gibi doğal afetlerin de Karadeniz Bölgesi için önem arz ettiğini söyleyen Bakan Kurum, “ Hep birlikte görüyoruz ki Karadeniz Bölgesi için bu afetler uyarı niteliğinde önem arz etmektedir.  O yüzden de alınan tedbirleri daha fazla almak durumundayız.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Tüm Milletimizin başı sağ olsun” dedi.  


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.