Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Değerlendirme Toplantısı Vali Aziz Yıldırım Başkanlığında Gerçekleştirildi 

Bölgesel

Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ercan Öter,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın ile ilgili diğer kurum yetkilileri katıldı. 

Vali Aziz Yıldırım, hayvan haklarının korunmasının sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda toplumsal ve vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde çalışmasının önemine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Trabzon’da bin 344 adet köpeğin sahiplendirildiğini ifade ederek, hayvanların rahat bir şekilde yaşayacakları doğal yaşam alanıyla ilgili de çalışmaların başladığını söyledi. 

Genç, "Belediye olarak insanımızın can güvenliğini ve hayvanların hukukunu kuruyarak Trabzon'u bu konuda örnek bir şehir yapacağız" dedi.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların beslenmesi, barınma koşullarının iyileştirilmesi, kısırlaştırma çalışmaları ve hayvan hakları ihlallerine karşı alınacak önlemler gibi konular detaylı şekilde değerlendirilirken, sahipsiz sokak hayvanlarının kontrol altına alınması, vatandaş güvenliğinin sağlanması, hayvanların sağlık ve refah şartlarının iyileştirilmesi gibi  konular da istişare edildi. 

Toplantıda ayrıca; Yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların bu konuda koordinasyon içinde çalışması gerektiği vurgulandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.