Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

ASKON'DAN ÖZÜNEŞ'E ZİYARET

Ekonomi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İşadamları Derneği Trabzon Şubesi, dernek üyesi Halis Güneş’in Akçakale Mahallesindeki iş yerinde istişare toplantısında bir araya geldi.

ASKON, Trabzon Şubesi, dernek üyesi Halis Güneş’in Akçakale Mahallesi’ndeki işyeri olan Özgüneş Plazada istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, AKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, ASKON Genel Başkan eski yardımcılarından Yılmaz Karadeniz, ve ASKON üyesi iş adamları katıldı.


Toplantıya ev sahipliği yapan Halis Güneş, “Bugün bu toplantının burada yapma fırsatını bize verdiğinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bizler İş adamları olarak, bilgilerimizi ve bildiklerimizi paylaşmak durumundayız. Allahtan her zaman her şeyin hayırlısını dilemek lazım. Birbirimize karşı olan sevgilerimizin samimi olması bizi daha da ileriye taşır. Bizler de Özgüneş ailesi olarak bu işlere küçük çapta başladık.

Başarımızda en büyük pay istişaredir. Trabzon’a da istişare sonucu geldik. Küçük başladık. Ama hep hayalimizde daha büyüğü vardı. Beşkardeş bu firmayı kurduk. Hiç bir zaman ben demedik. Hep “Biz” dedik. Bugünlere kadar geldik. Şimdilerde 350 kişilik bir aile olduk. Bu bölgede kazandığımızı yine bu bölgede harcıyoruz” dedi.


ÜRETİM BAKANLIĞININ KURULMASINI İSTİYORUZ

ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, “ASKON olarak Halis Güneş bey nezdinde tüm Özgüneş ailesine teşekkür ediyoruz. Trabzon’umuzun otuz güzide İş adamını ağırladı.

Şu anda herkes seçime motive olmuş durumda, ama bizler iş adamları olarak, iş dünyamızı ihmal etmememiz gerekir. İş adamları işlerine ne kadar değer verirse o kadar verim alır.  

ASKON Olarak Sloganımız ‘Helal Kazanç-Haklı Zenginlik’tir. Bundan asla taviz vermeyiz. Yeni çıkan 7166 Sayılı Teşvik yasası çalışmasını bizlerde destekliyoruz. Bu konuda danışmanlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Katkı sağlayacağız inşallah. Bu konuda hükümetin vermiş olduğu desteğe teşekkür ediyoruz. İŞKUR’un şu anki çalışmasını beğenmiyoruz. İş kur tarafından yapılan istihdamdan verim alınamıyor. Ve kötü örnek oluyor. İnsanları tembelliğe itiyor.

Bu konuda iş adamlarımız şikâyetçi. Kalifiye eleman yetiştirilmesi hususunda ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Aynı zamanda Tarımsal kalkınmaya önümüzdeki yıllarda çok daha ehemmiyet verilmesi lazım. Bu konuda atılan adımları destekliyoruz. Hayvancılığın yaygınlaştırılması ve ailece yapılan hayvancılığa bir işletme havası verilmesi gerekir. Hayvancılık sadece köylü annelerimiz işi değil esasta Erkek kardeşlerimiz Hayvancılığı iş olarak görürlerse verim alınır. Üretim yapan Firmalarımızın üretim yapıp ürettiğini pazarlamaya çıkarma hususunda, birçok sıkıntıları meydana geliyor. Bir dalda üretim yapıyorsunuz, ama dört bakanlıktan onay almak zorundasınız. Bu bürokrasinin ortadan kalması ve acilen ‘Üretim Bakanlığı’nın kurulması lazım” diye konuştu. Toplantının ardından ASKON ailesi, Halis Güneş’in Plazasını gezerek, plaza girişinde toplu fotoğraf çektirdiler. ASKON Şube Başkanı İbrahim Beşir ve üyeler Güneş’e ev sahipliği ve sıcak ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.