Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Köyüne Dönene Maaş Ve 300 Koyun

Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini belirtti.

Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisini daha ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık , koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı.

"KENDİ İŞİNİN PATRONU OL" PROJESİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, "Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol" projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, projeyle köyden şehre gidişi önlemeyi ve köye geri dönüş sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

300 KOYUN + ASGARİ ÜCRET

"Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi" diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder.

"YAVRULARI BİZE SATABİLİRLER"

Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak."

Yorumlar (15)

Aşık 6 Yıl Önce

Nasıl olacak bu ve nereye başvuracağız

Mehmet 6 Yıl Önce

Iyi bır teşvik olmuş ama benim köyde arazim yok yararlanmak istiyorum nasıl olacak ben emekliyim

Ali 6 Yıl Önce

Hangi iller için geçerli

Musa tunay özkan 6 Yıl Önce

Nereye basvurmamiz gerekiyor

Hakan pınarbaşı 6 Yıl Önce

Nerden başlayacağız böyle bir projeye baş vurmak için ?

İbrahim yıldırım 6 Yıl Önce

Nereye baş vuracaz

Ersin kanmaz 6 Yıl Önce

Nasıl basvurulur

Celil 6 Yıl Önce

Nekadar geri odeme yapılacak

Umran can 6 Yıl Önce

Yaş sınıri var mi? Gayrimenkul isteniyor mu?

Temel 6 Yıl Önce

Cok güzel bi teşvik fakat arazim yok nasıl faydalanabilirim

Erol 6 Yıl Önce

Benim arazi yok nasıl ypacagiz babam da var onun ozerine alsak olurmu

Ahmet 6 Yıl Önce

İyide şehirde oturanlar hep gençler köye dönerse arazi tapusunu hipotek edeceğiz diyor hangi gençte arazi tapusu var tapular ya babasının üstüne ya dedesinin buna açıklık getirilmesi gerekir

selahattin aksoy 6 Yıl Önce

bende giresuna getmek istiyorum olursan cok iyi

Vural deniz 6 Yıl Önce

Yalan inanminanmayın madem geri gonderecektiniz neden kars arpaçay kümbet köyünden gecen baku tiflis kars demiryolu projesinde 20 ev yıkıldı atatürkten önceki tapu evler ahırlar hisseli cumhurbaşkanına valiye kaymakama ulaştırma bakanına yazdık bizi yerlerimizden etmeyin bedel verin dedik kimse derdimizi dinlemedi kars valisi medyada duyulmasın diye habercileri durdurup köye sokmadı ve jandarma zoruyla evleri yıktı nerede adalet nerede devlet suriyeli kadar bizlere değer verilmedi kimse inanmasın böyle şeylere kimse binmedigi eşeğe arpa yedirmez

Xx 6 Yıl Önce

100 hanelik bi köye 20 tane proje den dönen oldu o köye 6000 koyun girdi bu koynlar hangi yetmeyen otlakta otlayacak evde bakılırsa günde adeti60 tl den 10 adet çuval günlük 600 tl gideri olur.evdeki hesap çarşıya uymaz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.