Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2020-08-11 15:18:03

EVRENSEL AŞK

ŞİRVAN YÜCEL

sirvanyucel@hotmail.com 11 Ağustos 2020, 15:18

Aşk evrenselleştiğinde koşulsuz olur.

Evrensel aşkı derinlemesine inceledik Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk. Hayatımızı değiştirecek muhteşem bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

''Evrensel aşk gerçekten âşık olmaya doğru atılan yüce bir adımdır. İnsan evrensel aşk düzeyine gelince harika bir huzur içine dalar, nedensiz bir sevgi uyanır ve sadece onu paylaşmak ister. Aşkın kendisi olan evrensel aşk düzeyinde koşulsuz aşk bitmez bir hale gelir. O zaman kişi aşık olmaktan ziyade aşkın kendisi olur. Birey artık bir aşktır ve onunla temasa geçen herkes de bunu hisseder. Kişi artık aşkın akışındadır. İnsan artık herkesi ve her şeyi sevmeye, canlı ve cansız her şeye aşık olmaya başlar. Düalite aşılır. Beğenilen ve beğenilmeyen ayrımı kaybolur. Sevilen ve sevilmeyen, güzel ve çirkin olarak görülen her şeye karşı  bakış açısı değişir. Böylece evrensel aşk düzeyine ulaşan tekâmülcü herkesi istisnasız sever. Artık her şeyi aşk gözüyle görür. En çirkinde bile müthiş güzelliği görür çünkü çirkinliğin rahminde güzellik vardır. Zira düalite dünyası budur! Birey aşk gözleriyle bakınca düalitede bitmiş olur. Ve bireyle temsa geçen herkes o aşk rüzgârının içinde dans eder.

Gerçek şu ki, her canlı aslında ebedi ruhi varlık olduğu için ebediyen vardır. Evrensel aşk düzeyinde birey ebediyen bir aşık olur çünkü aşk ebediyen sürer ve kişi ebediyen sever. Evrensel aşık olan tekâlmülcünün sahip olduğu maddi beden biter ama aşkı hiç bitmez. Aşkı hiç azalmaz çünkü o bedensel düzeyi, nesnel her şeyi aşmıştır. Peki bu noktaya gelmek bu güzel ve ütopik görünen evrensel aşk düzeyine varmak için insan ne yapmalıdır? Sadece kendini sevmelidir çünkü aşık olmanın sırrı budur! Elbette kendini gerçekten sevebilmek için birey tekâmül etmelidir. Nihayetinde tekâmül eden birey dünyasal aşk düzeyinden evrensel aşk düzeyine yükselir.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.