Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2026-04-04 21:55:20

GELDE YAZMA

İSMET KÖSOĞLU

ismetkosoglu53@gmail.com 04 Nisan 2026, 21:55

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

İkizdere Esnaf Odasında değişiklik

İlçede 1990 yılında kuruluşundan bu yana Başkan olan Yaşar Kara yeniden aday olmayınca Oda Başkanlığına aday olan Yusuf Aksu ve Zabit İspir arasında dostane bir havada geçen seçimde Zabit İspir yeni Başkan seçildi.

Siyasetçilerin bırakmaya alışık olmadığı koltuğu Yaşar Kara’nın gençlere bırakması örnek olmalı.

İlçe esnafına hayırlı ve başarılı olması ile yeni Başkan Zabit İspir’e başarılar diliyoruz.

--------------

Rize Devlet Hastanesi ve teşekkür

Çok şükür sağlığımız yerinde bundan dolayı Hastanelere yolum çok az düşer.

Bir süre önce merdivenden düşme sonucu ayağımda burkulma olduğu kanısına vararak ağrı yaptığı için gece 23.00 sularında Rize Devlet Hastanemizin aciline gittim.

Yoğun bir kalabalık (ramazan akşamı) vardı. Gözlemlediğim kadarıyla her sedyede bir hasta muayene ediliyordu.

Kısa sürede yanıma gelen acil Hekimlerinden birisi muayenemi yaparak röntgene sevk etti. Hiç beklemeksizin röntgen çekildi ve muayene eden doktora yönlendirildim.

Bunu niye yazdım akşam o yoğunlukta gerçekten hastasına çare bulmak isteyen Hekimlerin olduğunu görmekten mutlu oldum. Gösterilen ilgi işin cabası.

Bu vesile ile Rize Devlet Hastanesi acilinde göre yapan bütün sağlık ordusuna en kalbi duygularla teşekkür ediyorum.

----------

Eczacılık Fakültesi niye kapatıldı

Mart ayı başında Rize’de Üniversitemize bağlı 2018 yılında kurulmuş Eczacılık Fakültesinin kapatılması gündemden düşmüyor.

Bir eseri yapmak zor yıkmak kolaydır.

6 yıl önce Rize’ye bir Fakülte daha kazandıralım diye çıkılan yolda Ankara’dan izin alan Eczacılık Fakültesinin nasıl olduysa yine Ankara’dan bir imza ile kapatılması anlaşılır değil.

İşin garip tarafı Eczacılık Fakültesi açılması için gayret gösteren Rizeli olmayan Rektörümüz vardı kapatıldığı dönemde Rizeli Rektörümüz var. Eczacılık Fakültesinin kapatılması Rize için lehte veya aleyhte mi olur ilerde tarih bunu yazar.

--------------

AKP li eski Vekiller

Eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Rize ile söylediklerine şahit oluyoruz. Oysa vekil olduğunda Rize hakkında konuştuğunu pek duymazdık.

“Rize küresel lojistik merkez olabilir” ‘’Projeler adım adım takip edilmeli” demiş. Bizlerde yıllardır projeler daha hızlı takip edilsin diye iktidar yetkililerine yazar dururuz. Külünk’ün söyledikleri yeni bir şey değil ki.

İyidere Lojistik Liman ve Ovit Tüneli, Rize-Artvin Havalimanı bölgedeki önemli projeler olduğunu bizler biliyoruz.

Bir diğer AKP vekil eskisi Bayramoğlu

Rize’de AKP’den Vekil seçilmiş Ali Bayramoğlu ticaretle uğraşırmış. Mahkemelik olduğu için tutuklanmış. Suçu var yok bilemem ama Rizeli vekilin alengirli işlere bulaşması hoş değil. Suç varsa elbette cezayı çekmeli.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.