Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3. Yılı Trabzon'da Coşkulu Bir Şekilde Anıldı

Gündem

Trabzon’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3'üncü yılı etkinlikleri anma programı Trabzon’da coşkuyla devam ediyor.

Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunan etkinlik protokol konuşmalarının ardından Arif Nihat Asya’nın Bayrak isimli şiirin okunması, sinevizyon gösterisi ve mehter takımı konseri ile devam etti.

Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,eşi Şenay Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, KTÜ Rektörü Prof Dr. Süleyman Baykal, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kamu kurumlarının müdürleri, Trabzon Milletvekilleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Vali Ustaoğlu buradaki konuşmasında 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan ihaneti unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, “ O gece milli iradeye kasteden, içeriden görünen ama düşmanla işbirliği yaptığı çok açık bir ihanet çetesi olan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı bir milletin imanıyla, bayrağıyla, yüreğiyle dikilerek destan bir dönemdir. Milletimiz 15 Temmuz’da iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyerek bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Milletimiz, 720 yıl önce Söğüt’te, 566 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi 15 Temmuz’da da Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. 

15 Temmuz, milletimizin, kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı milletimiz kendisine çevrilen tankın, topun, uçağın, helikopterin karşısında göğsünü siper ederek canı pahasına topyekün yapmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız ihaneti unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.