Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2020-03-03 16:10:38

KORONAVİRÜS

NİZAMETTİN BEKAR

nizamettinbekar@hotmail.com 03 Mart 2020, 16:10

Yaklaşık bir aydan beri dünya diken üstünde. Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıktı daha sonra dünyanın pek çok ülkesinde ölümlere yol açtı. Ölümler diyorum aniden bir hafta içinde virüsü kapan ölmekte. Çok hızlı ölüme sebebiyet vermektedir.

Halkımız arasında acaba bu virüs doğal yoldan mı ortaya çıktı yada laboratuvarlarda mı üretildi konusu çok yoğun olarak konuşulmakta. Bana sorarsanız bu virüs insan eliyle oluşturuldu. Şöyle ki emperyal güçler ihtiyaç duyduklarında bu yollara başvurmaktadır. Ondan olacak bu virüse de insan eliyle diyorum. Amerika yapmış olabilir. Elimde bir belge yok.

Niye insan eliyle diyorum çünkü Çin şu anda ekonomisi en güçlü ülkeler arasındaydı. Ekonomisi güçlü olduğundan da Amerika’yı bayağı zorlamaktaydı. Hatta durum o kadar sıkıntılı ki Amerika bazı ihraç ürünlerinde Çin’e kota bile uygulamakta. Yani sizlerin anlayacağınız bu biraz da Çin’i Amerika’nın dizginlemesi olarak sayabiliriz. Bakınız eğer Çin yola gelmezse Amerika başkaca yola da başvurması mümkündür. Hatta zor da kullanması söz konusu olabilir. Burası Amerika. Amerika kendisine rakip istemez. Doğru mudur yanlış mıdır bunu sorgulayacak değilim. Adamın mantığı bu. Ona rakip olduğunda sonuna da katlanmak zorundasın.

Burada başka bir sorun var. Acaba ülkemde Koronovirüsü var mı yok mu?! Bana göre yok. Ama olmaması imkansızda demem. Çünkü bu virüs İran’a geldi. İran’da varsa bu demektir ki yakın bir gelecekte bizlere de gelebilir. Burada önemli olan her türlü hazırlığımızı yapmamız lazım gelmektedir.

Hazırlık diyorum yani halk olarak bilinçlenmemiz lazım gelmekte. Halkımız biraz hijyene dikkat etmemekte. Virüsler ağzımızdan ve ellerimizden yayılmakta. Önemeli olan kış aylarının bir virüsü olan Koronovirüs yayılmaması için öncelikle ağzımızda ki balgamı hop sokağa atmamamız lazım gelmektedir. Fakat halkımız burada biraz duyarsız olarak görüyorum. Yaz ve kış. Halkımız ağzında ki balgamı hop sokağa atmakta. İnanın bana kış aylarında sokakta balgamdan geçilmemekte. İnsanlarımız ağzında ki ve burundaki balgamları sokağa atmamalı. Bunun için mutlaka yanlarında da bir selpak bulundurmaları daha baştan koronoyü ortadan kaldırmaktadır. Çünkü virüs eğer bizde varsa bu durum da balgamla beraber sokağa düşmekte ve sokakta ayakkabılarımıza yapışmakta sonuçta da bu ayakkabılar bir şekilde ellerimizle temas ettiğinde virüs işte o zaman ölümcül olmakta. Ellerimize bulaştığında da bu sefer ağzımıza gitme durumu var ağzımıza ekmek gibi lokma attığımızda ellerimize bulaşan virüs bu durum da midemize gitmekte ve bizleri hasta etmekte.

Koronoya en güçlü çözüm dışarıdan evimize geldiğimizde ellerimizi sabunla suyla on on beş dakika yıkamalıyız. Bunu mutlaka yapmalıyız. Ellerimiz yıkarsak bu durumda virüslü ellerimizden mikroplar midemize gidemeyecek ve Allah’ın izniyle de hasta olmayacağız.

Ayrıca hapşıracağımız zamanda mutlak kolumuzun içine hapşırmamız eğer varsa bu durumda virüsün diğer insanlara bulaşmasının önüne geçmiş olacağız. İnsanlarımız bu konuda da biraz duyarsız olduğunu görmekteyim. Bu hususta da mutlaka dikkat edilmelidir.

Sebze ve meyveleri mutlaka yıkayarak yemeliyiz. Eğer üzerlerinde virüs varsa bu durumda yıkanma esnasında virüsler mikroplar gidecektir.

Korkmaya gerek yok. Fakat biraz dikkatli olunmalı…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.