Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

AK Parti Ortahisar’dan Oyman’a cevap

Siyaset

Seymen “Toprak kaybı söz konusu değildir” AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Abdurrahman Seymen, Süleyman Şah Operasyonu ile Türkiye’nin toprak kaybettiği iddialarına tepki gösterdi.

Seymen “Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, Süleyman Şah'ın kabriyle birlikte Suriye'de sınırımıza mücavir Suriye Eşmesi köyünün kuzeyinde ve aynı büyüklükteki arazide bulunmaktadır.” dedi.
YALAN TARİH ANLATMAYA ALIŞMIŞLAR
Abdurrahman Seymen, yaptığı açıklamada İlmi az olanın film çok olur, diyerek “Filmi çok olanlar yalan tarih öğrenmeye anlatmaya alışmışlar. Ancak bizim görevimiz anlatmak, gerçekleri anlatmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu. 
DAHA ÖNCE DE TAŞINDI
Süleyman Şah Türbesi’nin tarihi ile ilgili bilgiler vererek sözlerini sürdüren Seymen, “I.Abdülhamid Han tarafından 19.yüzyılda Ceber Kalesi’nde Türk mezarı olarak bilinen bölgede bir anıt mezar yaptırılır. Ancak 19.yüzyila kadar Osmanlı kayıtlarında net bir bilgi bulunmamaktadır. 1921 Ankara Antlaşması ile bu bölge “konsolosluk arazisi" statüsünde Türk toprağı kabul edilmiştir. 1923’te imzalanan Lozan ile söz konusu durum teyit edilmiştir. 1939 yılında CHP iktidarında dönemin Milli Şefi tarafından kabrin ilk nakli yapıldı. 1975 yılında Suriye devleti baraj yapma bahanesiyle Türk hükümetine mezarı taşıması hususunda nota verir ve süre tanır. Bu nota sonucunda o günkü hükümet, güvenlik nedenlerinden dolayı kabri bugünkü yerine taşır. 2003 yılında Suriye baraj bahanesiyle nota vererek kabrin taşınmasını ister. Ancak hükümet buna müsaade etmedi.” ifadelerine yer verdi.
BAYRAĞIMIZ GÖNDERE ÇEKİMİŞTİR
Seymen, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun Süleyman Şah'ın kabriyle birlikte bu defa Suriye sınırımıza mücavir Suriye Eşmesi köyünün kuzeyinde aynı büyüklükteki araziye geçici olarak taşındığını anlatarak “Bayrağımız da göndere çekilmiştir. Eğer Süleyman Şah Türbesi taşınmamış olsaydı, Deaş'ın saldıracağı alanlardan biri olabilirdi. Bu durum, şu anda tüm ordumuzla Suriye'deki savaşın içinde olmamıza neden olabilirdi.” dedi.
TOPRAK KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL
Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu ile Türkiye sınırı arasında 253 metre uzaklık bulunduğu bilgisini veren Seymen, şunları söyledi: “Toprak kaybı söz konusu değildir. HDP’ye bakanlık verecek olanlar, Suriye’de ne işimiz var diyenler, Akdeniz bataklık girmeyin, diyenler; İHA ve SİHA’lara bela okuyan, beddua edenler yalanlarıyla, iftiralarıyla gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Dünyaya parmak ısırttıran Süleyman Şah Operasyonuna Esad karşı çıktı, İran karşı çıktı bir de CHP karşı çıktı.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.