DEM Parti heyeti tarafından umut haktır engellenemez ve “Biji Serok Apo” (Yaşasın Başkan Apo ) şeklinde sloganların atıldığı, ayrıca bebek katili Öcalan için özgürlük çağrılarının yapıldığı basına ve kamuoyuna yansımıştır.
Anahtar Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı olarak, bu alçakça ve haince ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Gazi Mecliste Türk Milletinin Birliğine ve Devletin Bölünmez Bütünlüğüne kastetmiş bir terör örgütü elebaşını öven sloganlar atılması, milli iradeye ve şehitlerimizin aziz hatırasına yapılmış en büyük saygısızlıktır.
Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti sözde barış ve kardeşlik kisvesi altında şımartılan bu ihanet sürecine asla teslim olmayacaktır. Terör örgütü propagandasını hak arayışı ya da demokrasi maskesi altında meşru göstermeye çalışan kim var ise karşısında Türk Milletini bulacaktır.
Anahtar Parti Teşkilatları olarak, terörün ve teröristlerin her daim karşısında durmaya, milli birlik, adalet ve huzurun temelinde Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.
Milli birlik ve kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen her kim olursa olsun Yüce Türk Milletinin evlatlarını karşısında bulacaktır.
Bu alçak ve çirkin terör propagandasını yapan, yaptıran ve bunlara çanak tutanlar ilgili Akçaabat Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu ve konun sonuna kadar milletimiz adına takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
ANAHTAR PARTİ
AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI