Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Tırmanma Duvarında bir yıl önce bu branşa başladılar, küçükler kategorisinde Trabzon’a ilk madalyaları getirdiler

Spor

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yomra Cimnastik Kompleksi içerisinde kurulan tırmanma duvarı bir yıl önce faaliyete geçti.

Kısa sürede en çok tercih edilen branşlardan biri olan tırmanma duvarında açılan kurslara giden minikler, bu süreçte çok çalışıp kendilerini iyi geliştirdiler, Türkiye Şampiyonasına katıldılar ve 2 altın, 2 de gümüş madalya kazandılar ve bu branşta küçükler kategorisinde kente ilk madalyaları getirdiler.

Ülkemizin kapalı alandaki en büyük tırmanma duvarının bulunduğu Trabzon, bu branşta farkını ortaya koymaya başladı. Geçen hafta Isparta'da düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler C-D-E Boulder 2021 Türkiye Şampiyonasına katılan Trabzon Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcularından Yağız Şahin Türkiye Şampiyonu oldu, Sedef Seven ise gümüş madalya kazandı. Trabzonlu spor tırmanış sporcularından Sümeyye Hatipoğlu ise E Kategorisinde zirveye kuruldu, altın madalya kazandı. Ecrin Belemir Sezgin ise D kategorisinde Türkiye ikinciliğini elde etti.

Sporcu Eğitim Merkezinin çalışmalarıyla, spor tırmanışından daha büyük başarılar elde edileceğine inandığını söyleyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Tırmanma duvarımızın açılışı daha çok yeni ama başarılar hızla gelmeye başladı. Her geçen gün Trabzon, bu branşta farkını ortaya koyacak” dedi. Sporcularla bir yıldır birlikte çalıştıklarını kaydeden Antrenör İsmail Öztürk de, “”Küçükler Kategorisinde ilk madalyalarımızı aldık. Bu sporcular uluslar arası arenada da ülkemizi temsil edecek yetenekteler. Çok çalışıp zirveye doğru tırmanacağız” diye konuştu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.