Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2022-03-07 01:29:34

TRABZONSPOR KREDİSİNDEN KULLANDI…

Sebahattin Pinar

07 Mart 2022, 01:29

Trabzonspor, Fenerbahçe ile oynamış olduğu müsabakadan almış olduğu bir puanı kâr hanesine yazması en yakın rakibiyle arasındaki puan farkının korunması anlamına gelse de, seksen dakika on kişi oynayan Fenerbahçe  karşısında kaybedilen iki puan şampiyonluğun  ilanının bir hafta daha ötelenmesine neden olmuştur.

Psikolojik anlamda elbette kaybedilmiş bir şey yok. Ancak on kişi kalan Fenerbahçe’yi yenebilme şansından mahrum olduk.

Fenerbahçe için Trabzonspor müsabakaları. Trabzonspor için Fenerbahçe müsabakaları futbol tarihimizde hep önem kazanmıştır.

Trabzonspor’un  elbette kötü oynama hakkı var. Lakin opsiyonunu bu müsabakada kullanmamalıydı. Böyle bir akşamda Trabzonspor taraftarlarına galibiyet hediye etmeliydi. Tabi ki bu bir görüştür. Farklı fikirlere de saygı duyarım.

Gelelim gecenin müsabakasına.

Trabzonspor müsabakaya istenilen ve beklenilen düzeyde başlayamadı. Bu duruma bira da Fenerbahçe’nin sert temaslı oyunu müsaade etmediği gerçeği de bir kenarda.

18.dakiada kırmızı kart gören Fenerbahçeli İrfancan Kahveci’den sonra on kişi kalan Fenerbahçe karşısında Trabzonspor’un daha pozitif bir futbol oynaması bekleniyordu ki; 22 dakikada Nwakaeme, Abdul Kadir’in ceza sahasının sol korner çizgisine yakın yerinden yaptığı asisti gole çevirmesi, müsabakanın akışını alıp götürmesini beklerken, bir anda takım durağanlaştı. Sahada bazı oyuncular sorumluluktan kaçıyordu. Her şeye rağmen Trabzonspor devreyi 1-0 kapatarak soyunma odasına gitti. Soyunma odasından farklı bir oyun anlayışı ile sahaya çıkmalarını bekliyorduk. Ancak Trabzonspor beklentilere cevap veremedi. Bununda bedelini 72. Dakikada Zajc’in golüneengel olamayarak ödedi. Golde Uğurcan yine farklı dünyalardaydı. Biz alıştık.

Bir puanla Trabzonspor evine döndü.

Bir iki konuya temas etmeden de geçemeyeceğim.

Kırmızı kart öncesinde,  var’ın hakeminin  Zorbay Küçük’ü “VAR” kontrolü için davet ettiğinde; saha içinde 11 futbolcu dan işittiği yada yediği laflar yetmiyormuş gibi, saha kenarına geldiğinde başta İsmail Kartal ve ekibi olmak üzere; tüm yedek kulübesinin hakem Zorbay Küçük’ün üzerine yürümeleri, diğer yandan dördüncü hakemin yaklaşmayın uyarılarına karşılık, ellerine ve kollarına vurularak darp edilmesi karşısında hakem Zorbay Küçük’ün kart göstermemesi bir futbol katliamıdır.

“Yağız hırsız ev sahibini bastırır” misali tv ekranlarında Fenerbahçe kalemşörleri sözde yorumcular neredeyse SİOPİS’in kırmızı kart görmesi gerekirdi noktasına kadar gelinmesi katliamın başka bir boyutu.

Fenerbahçe Trabzonspor maçlarını özellikle kolluyor. Başka türlü gündem yaratarak taraftarlarına karşı günah çıkaramıyor.

Kendilerinin yönetim, kadro ve ekonomik olarak yapmış oldukları hatalı mühendisliklerden ders almaları gerekirken, bu konuda taraftarlarını bilgilendirmeleri konusunda gereğini yapmaları yerine, “Transferde en pahalı transferleri Trabzonspor yaptı” diyecek kadar şuur zaafına uğramışlar.

Velhasıl, İstanbul basının Türk futbolunun markası dediklerinin sayesinde kupalara ön eleme oynayarak katılıyoruz. Türk Milli takımı ise nerede olduğu aleni olarak ortada.  Eserinizle övünün.

Türk futbolunda devrim yapan Trabzonspor’u izlemeye devam edin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.