Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

1461 Takımımızın genç yeteneği Semih Karadeniz

Spor

Futbol benim hayatım. Futbolla doğdum ve futbolla öleceğim"

"Futbol benim hayatım"
Semih Karadeniz kimdir?
02.07.1996 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldim. İki kardeşiz. Benden büyük bir ağabeyim var. Annem ev hanımı, babam ise emekli.
1461 Trabzon'da ikinci sezonunu oynuyorsun ve futbolu yakından takip eden herkes senin özel yeteneklere sahip olduğunu dile getiriyor. Altyapı eğitimini Trabzonspor'dan aldın. Trabzonspor senin futboluna neler kattı?
Trabzonspor altyapısında 12 sene oynadım. Orada disiplin ve temel eğitim olarak her şeyi öğrendim. Daha sonra Trabzonspor A takıma çıktım. Çıktığım sezon Trabzonspor'da altı resmi maçta Bordo-Mavili formayı giydim. Bundan önce antrenmanlarda futbolcu abilerim bana çok yardımcı oldular. Diğer arkadaşlarımla birlikle bizleri aileden kabul ettiler. Bu da bizim kendimize olan özgüvenimizi daha da arttırdı. Böylelikle yeteneklerimi onların sayesinde geliştirme ve gösterme fırsatım oldu. Trabzonspor formasıyla oynadığım maçlarda da bu yeteneklerimi sahaya yansıtarak hocalarımın ve futbolcu ağabeylerimin bana olan inançlarını boşa çıkarmadım.
Profesyonel olma hikayeni bize anlatır mısın?
İlk profesyonel sözleşmemi Trabzonspor ile imzaladım. Evde ailemle birlikteyken Trabzonspor'un eski Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu aradı ve bana, "Gözün aydın. Hayırlı olsun. Seninle profesyonel sözleşme imzalayacağız" dedi. Telefonu kapattıktan sonra çok büyük bir sevinç yaşadım ve hemen bunu ailemle paylaştım. Bunun üzerine ailemin yüzündeki mutluluğu görmek beni o kadar heyecanlandırdı ki anlatamamçç. Ve hemen soluğu kulüpte aldım. Böylelikle ilk profesyonel imzamı Trabzonspor'a atmış oldum.

1461 Trabzon’a transferinin hikayesini anlatır mısın?
Trabzonspor’da bir sezon kaldıktan sonra 1461 Trabzon'a kiralık olarak geldim. Burada ikinci sezonumu yaşıyorum. İlk sezonuma çok iyi başlamıştım. Ancak ligin 7. haftasında talihsiz bir sakatlık geçirdim ve ameliyat olarak sezonu kapatmak zorunda kaldım. Bu hayatımın en üzücü anıydı. Bir daha eskisi gibi olamayacağımı düşünmüştüm. Fakat ailem ve yakınlarımın bana verdiği destekle yeniden ayağa kalkarak 8 ay sonra yeşil sahalara geri döndüm. Şu anda sakatlığımdan eser kalmadı ve eski günlerime geri döndüm.
1461 Trabzon'da en iyi anlaştığın oyuncu kim?
Takım içerisinde Mehmet Durmuş, Ensar Kemaloğlu ve Aykut Civelek ile en iyi anlaşıyorum. Ancak genel anlamda aile gibiyiz. Herkes birbirinin yardımına koşuyor. Dışarıda olan bu birlikteliğimizi sahaya da taşımalıyız. Eğer bunu başarırsak bizim önümüzde hiç bir takım duramaz.
Genç bir futbolcu olarak hedeflerin neler?
Trabzonspor'un altyapısından almış olduğum bilgilerle futbolumu daha da geliştirip adımdan sıkça söz ettirmek istiyorum. Bunun için bu sezon 1461 Trabzon'da elimden gelenin fazlasını yaparak hedefim olan Trabzonspor'da yeniden forma giymek istiyorum.
Sağ bek oyuncusu olarak özelliklerinden bahseder misin? Hangi özelliklerin daha ön plana çıkıyor?
Çok hızlı ve çabuk olduğumu düşünüyorum. Mücadele etmeyi seven bir yapım var. Bunun yanı sıra korkusuz olmam ve kademe anlayışımın olması.
Yedek kaldığın zamanlar da oldu, bu süreçte neler yaşadın?
Yedek kaldığın zamanlarda ister istemez üzülüyorsun. Ancak her zaman hazır olmak zorundasın. Bunun için küsmeyip daha çok çalışarak saha içindeki yerimi aldım.
Futbolun hayatındaki yeri nedir?
Futbol benim hayatım. Çünkü ben futbolla doğdum ve futbolla öleceğim.
Örnek aldığın bir futbolcu var mı?
Trabzonspor A takımına çıkana kadar hiç bir futbolcuyu örnek almadım. Ancak Trabzonspor antrenmanlarında birlikte oynadığım Bosingwa beni çok etkiledi. Bu oyuncunun karakteri ve insanlara yaklaşımı inanılmazdı. Saha içinde yardımlaşması, kalitesi dikkatimi çekmişti.
Takım çalışmaları dışında izin ya da tatil günlerinde antrenman yapan bir oyuncusun. Ekstra çalışmaların ne tür faydalarını görüyorsun?
Bireysel anlamda çalışmayı seven birisiyim. Futbol yaşantım boyunca da bundan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Bunun getirilerini alıyorum. Bence işi futbol olan kişinin ekstra çalışmasının gerektiğini düşünüyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.