Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2019-12-30 11:17:29

TRABZONSPOR’DA ÜNAL HOCA DEPREMİNİN SİYASİ BOYUTU.

MÜMİN SAĞLAM

mumin61saglam@gmail.com 30 Aralık 2019, 11:17

Ben futbol işiyle pek ilgilenmem ve o sebeple de anlamam. Ben sadece işin ayak oyunları, çakallıklarıyla yani siyasi boyutuyla ilgilenirim.

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Kahraman’ın, Trabzonspor yönetimi tarafından ansızın gönderilişi spor camiamızın gündemine bomba gibi düştü.

Gerçek şu ki; Trabzon ve Trabzonspor üzerinde sürekli bir oyun kurgulanmaya çalışılmaktadır. Yani Trabzonspor üzerinden oynanan oyunla halk tahrik edilmeye çalışılmaktadır. Ben işin bu boyutuyla ilgileniyorum. Çünkü bir Trabzonlu için Trabzonspor yemek-içmek kadar önemlidir. Bunu iyi biliyorlar.

Bugün ise sokakta söylenen şudur:

Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’ın kardeşi Trabzonspor’a mali destek sağladığı için Ünal hocanın gitmesini bir yıldan beri istiyormuş. Gelinen noktada “ artık o varsa ben yokum”  ifadesini kullanınca yönetim de Ünal hocayı göndermek zorunda kalmış.  

Şimdi burada göze çarpan birinci husus; Sn. Berat Albayrak’ın yıpratılması, ikincisi ise iktidarın ve dolayısıyla Sn. Erdoğan’ın hedef alınması olduğu görünüyor. Çünkü Trabzon seçmeni %65 in üzerinde bir destekle sürekli Sn. Erdoğan’ın arkasında durmuştur. Hatta Trabzonspor’un kupasının kadük edilmesine rağmen... Trabzonlu, Trabzon spora karşı bu kadar sevgisine rağmen “önce vatan” demişlerdir. Böyle bir güven her yerde bulunmaz. Benim, Trabzon camiasında, kulaktan kulağa fısıltı gazetesinin bu söylemi dikkatimi çekiyor.

Bütün bu oyunları bozması gereken, bu dedikoduyu yalan ve söylemleri haksız çıkartması gereken iliği kişiler çıkıp basının önünde gerekeni söylemeleri gerekir... Varsa bir kirli bilgi bu silinmelidir. Buradasn nemalanmak isteyenlerin hevesi kursağında kalmalıdır...

Spor açısından, duyduğum kadarıyla, taraftarın Ünal hocadan hiçbir şikâyeti yok. Eşrafımda bir yığın Trabzonspor fanatiği olmasına rağmen hiçbirinden tek bir şikayet duymadım, tek bir eleştiri duymuyorum.  Hatta en erken haber kaynağı olan sosyal medya üzerinden de gördüğüm kadarıyla savunuyorlar. O zaman demek ki sorun siyasi olsa gerek!

 (Mümin Sağlam...)     

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.