Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

ANKARA'DA KİTAP AYRACI SATAN GENÇLER GELİRLERİNİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARCIYOR

Yaşam

Devrim Aktürk/Ankara: Ankara'da Natavega AVM'de stant açıp tohumlu kalem, mermer tozundan biblolar,

Devrim Aktürk/Ankara: Ankara'da Natavega AVM'de stant açıp tohumlu kalem, mermer tozundan biblolar, el örgüsü anahtarlık bardak altlığı, kitap ayracı gibi ürünleri satan Tomurcuk Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği'nde aktif görev alan bir grup genç elde ettikleri gelirleri sokakta yaşayan hayvanlara harcıyor.

Ankara'da Natavega AVM'de stant açıp tohumlu kalem, mermer tozundan biblolar, el örgüsü anahtarlık bardak altlığı, kitap ayracı gibi ürünleri satan Tomurcuk Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği'nde aktif görev alan bir grup genç elde ettikleri gelirleri sokakta yaşayan hayvanlara harcıyor. Hayvan Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden gençler, burada hayvanlar için mama desteği talep ettiler. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Dernek başkanı Ekrem Ali Çelik ile başkan yardımcısı Murat Sevindir, hayvanlar için kısıtlı imkanlarla çok büyük projeleri tamamladıklarını belirtti.

Engelli Hayvanların Mamaya ve Sevgiye İhtiyaçları Var

Gittikleri yerlerde kimi zaman hem maddi, hem de manevi destek göremediklerini aktaran Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği başkanı Ekrem Ali Çelik; “Esasında bizim maddiyata da ihtiyacımız yok. Sadece bize küçük bir alan tahsis edilsin. Biz burada kendi el emeğimizle ürettiğimiz tohumlu kalemleri, mermer tozundan ürettiğimiz bibloları, el örgüsü anahtarlık bardak altlıkları, kitap ayraçlarını satıp destek bekleyen hayvanlara yardımcı olmak istiyoruz. Hele ki engelli hayvanların hem mamaya, hem de sevgiye ihtiyaçları var. Biz asla onları yalnız bırakmadık, yalnız bırakmayacağız. Daha öncesinde Erzurum'da ve diğer kimi illerimizde de bu onurlu ve gururlu vazifeyi yerine getirdik. Tek talebimiz ve isteğimiz bize bir el uzatılmasıdır. Gerisini de biz hayvan severlere bırakın” diye açıkladı.

Yeni Rotamız Eskişehir ve Aydın’dır

Daha öncesinde Erzurum’da çok büyük kitleyi bir araya getirip çalışmalarını Anadolu'nun kalbine taşıdıklarını belirten Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği başkan yardımcısı Murat Sevindir; “Şimdiki yeni rotamız hayırlısıyla Eskişehir ve Aydın’dır. Biz istiyoruz ki derneğimizin hem adını, hem de projelerini azıcık daha duyurup daha fazla ilimizde bu çalışmalarımızı yürütmektir. Şu anda sokak hayvanları için mama istasyonları kurmak istiyoruz. Üniversitelerde, liselerde, ortaokul ve ilkokullarda geleceğimiz olan kardeşlerimize hayvan sevgisini aşılamak, hayvan şiddetini azaltmak istiyoruz. Korona sürecinde daha çok beslenmeyle alakalı çalışmalar yaptık. Bizim şu andaki tek talebimiz hayvanlara sadece mama alacak imkanın derneğimize sunulmasıdır. Gereğinin yapılmasını devlet büyüklerimizden arz ediyoruz” diye aktardı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.