Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Dr. Osman Sirkeci ile TAVAK Vakfı Anlaştı

Yaşam

Vakıf Başkanı Prof Dr Faruk Şen tarafından yapılan açıklama ya göre Giresun Üniversitesi öğretim üyesi dünyaca ünlü Sokak Ekonomisti Dr. Osman Sirkeci’nin Küresel Sokak Ekonomisi Projesi 2019 yılına damgasını vuracak.

Vakıf Başkanı Prof Dr Faruk Şen tarafından yapılan açıklama ya göre Giresun Üniversitesi öğretim üyesi dünyaca ünlü Sokak Ekonomisti Dr. Osman Sirkeci’nin Küresel Sokak Ekonomisi Projesi 2019 yılına damgasını vuracak.

                                                                                                      

TAVAK Vakfından yakında yeni bir araştırma

Sokak Ekonomisi Araştırması

TAVAK Vakfı ve Giresun Üniversitesi arasında Türkiye’de Sokak Ekonomisinin Boyutlarının Ölçülmesi konusunda işbirliği yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda TAVAK Vakfı proje koordinatörü Osman Sirkeci’nin denetiminde TAVAK Vakfının gözetiminde Türkiye’de Sokak Ekonomisinin Boyutları ölçülecek. Bugüne kadar TAVAK Vakfı Kültür Ekonomisi, Spor Ekonomisi, Gastronomi Ekonomisi, Lojistik Sektörü, Turizm Sektörünün belli branşlara katkısı gibi konularda araştırma yapmaktadır. Buna Sokak Ekonomisi de eklenmiştir.

5 Milyon kişi sokak ekonomisinin içinde yer alıyor

Türkiye de takriben 5 Milyon kişinin sokak ekonomisinin içinde yer aldığından hareket edilerek aynı Sokak ekonomisi Hindistan, Tayland, Vietnam gibi ülkeler yanında bir çok sektörlerde görünmektedir.  

Birçok uluslararası kuruluşlarla ortak çalışma yapılacak

Avrupa Birliği’nin üye ülkelerin Malta, Yunanistan ve bir ölçüde Almanya’da da sokak yaklaşımının boyutları büyük diyorum TAVAK ve Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Sirkeci’ye bu konuyu ciddi bir şekilde ele almaktadır. Birçokuluslararası kuruluşlarla ortak çalışma kararı almışlardır.

TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen ile Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Osman Sirkeci arasında Küresel Sokak Ekonomisi konulu çalışma kapsamında yapılan anlaşmaya göre önümüzdeki bir yıl içerisinde ele alınacağı işleneceği kararlaştırılmıştır.

Global Sokak Ekonomisi Kongresi

Malta-Goza Devlet Bakanı Dr Justyne Caruana ev sahipliğinde 1 Ekim 7 Ekim 2018 tarihleri arasında Avrupa kültür Başkenti Valetta’da düzenlenecek olan birinci Global Sokak Ekonomisi Kongresini TAVAK Vakfı Başkanı ve yöneticileri ile birlikte katılım sağlayacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.