banner240
banner237
banner238

Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı

“İnsan sevdiği ile haşrolur.” Cenab-ı Hak hepimizi Efendimiz Aleyhisselam ile haşretsin. Cennette O’na komşu yapsın, inşallah.

…Efendimiz Aleyhisselam Kuran-ı Kerim’de de ifade edildiği üzere bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. Bu sebeple kendisini her hususta örnek almak, refaha ulaşmak için en güzel yoldur. Kendisi yine, Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi, bütün âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Onun rahmetinden sadece Müslümanlar değil, sadece bütün insanlık değil hakikaten bütün âlemler yararlanmaktadır. Esasen, Kuran-ı Kerim ve Efendimizin Aleyhisselamın Sünneti İslam’ı öğrenebilmemiz için gönderilmiştir. Çünkü Cenab-ı Hak, Rahman’dır ve Rahim’dir. Bizleri yaratmış ve bu dünyada adaletinden dolayı imtihan etmektedir. Ancak bu imtihanı kazanmamızı, dünya ve ahiret saadetine ulaşmamızı da Rahman ve Rahim sıfatı gereği İslam’ı göndererek bize yol göstermektedir.

Elbette Cenab-ı Hak yaptığı işleri en mükemmel şekilde yapar. Bundan dolayı bize bir taraftan Kur’an-ı Kerim’i, diğer taraftan da en güzel örnek olarak da Efendimiz Aleyhisselamı göndermiştir. Eğer Efendimiz Aleyhisselam olmasaydı biz kitaba bakarak secde bile nasıl yapılır onu bilemezdik. Çünkü kitaptan öğrenmek yeterli olmaz. Bugün kimimiz kulağa kimimiz ensesi üzerine yatıp kalkarak secde yapardık. Hâlbuki bir kere gördüğü zaman insan “Haa. Demek ki böyle yapılacakmış” diye anlar. Onun için en güzel öğretim yolu kitap ve sünnet yoludur. İşte Cenab-ı Hak da bize İslam’ı böylece göndermiş ve göstermiştir. Bu sebepten dolayıdır ki Müslümanlığı öğrenmek için Efendimiz Aleyhisselamı tanımak ve O’nun azametini hissetmeye çalışmak temel bir esastır.

–insanları diğer canlılardan ayıran- dört temel özellik vardır. İnsan öyle bir mahlûktur ki:

1. Doğru ile yanlışı,

2. İyi ile kötüyü ve güzel ile çirkini,

3. Adaletle zulmü,

4. Faydalıyla zararlıyı ayırabiliyor.

İşte insan sahip olduğu bu dört temel özellik sebebiyle bütün mahlûkatın en şereflisi konumundadır. Bu özellikler temelinde insan toplumlarında doğru ile yanlışın ayırt edilmesinden ilim, iyiyle kötünün ve güzelle çirkinin ayırt edilmesinden ahlak ve din, faydalıyla zararlının ayırt edilmesinden ekonomi, adalet ile zulmün ayırt edilmesinden ise siyaset ve hukuk ortaya çıkmıştır.

Bu vesile ile Bütün insanlığa rehber olarak gönderilen efendimize rahmet diliyor Mevlit Kandilimiz Mübarek olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber