AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. 

Milletimizin bağımsızlığını kazanması ve ardından Cumhuriyetin ilanı zorluklar neticesinde gerçekleşmiştir. Millet egemenliğinin tesis edilmesi adına büyük bir önem taşıyan Cumhuriyetin ilanı milletimiz için bir dönüm noktası olmuştur. O sebeple bağımsızlığın ve millet iradesinin önemini gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen tüm gayretleri ortaya koyuyoruz. 

Tıpkı 100 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de bir bağımsızlık mücadelesi içerisindeyiz. Dünya Devletleri küresel güçlerin müdahaleleri ile birlikte zorunlu bir dönüşüme tabi tutulmak istenmektedir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak 100 yıl önce kazanmış olduğumuz bağımsızlığımızı koruyarak geliştirmek için küresel güçlerin keyfiyetleri doğrultusunda dayatılan dönüşüme karşı mücadele ediyoruz. 

100 yıl önce kazanmış olduğumuz bağımsızlığımızı millet iradesini tesis eden  yönetim şeklimiz 'Cumhuriyet' ile koruma altına almıştık. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara gelmesi gelişen, güçlenen ve büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler 15 Temmuz hain darbe girişimi dahil her türlü yolu denediler. Gelinen süreçte 'Cumhuriyet' yönetim şeklini daha kalıcı hale getirmek zaruret haline geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçerek 'Cumhuriyeti' milletimize daha fazla söz hakkı vererek taçlandırdı. 

'Yeter söz Milletindir' anlayışımız gereği bizim için milletimizin iradesi her şeyin üstündedir. Devletimizin bekası ve milletimizin bağımsızlığı için ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak 2053 ve 2071 vizyonları ile Cumhuriyetimizi geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımaya devam edeceğiz. 
Bu duygularla Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü tebrik ediyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber