Hacısalihoğlu: Cumhuriyet herkesin sahip çıkması gereken ortak değerimizdir

 Cumhuriyet'in herkesin sahip çıkması gereken ortak değerimiz olduğunu ifade ederek, “Bağımsızlığa ve hürriyete inanan, ülkesine âşık milyonlar, atalarımızdan aldığımız bu yüce emaneti, yeni nesillere medeniyet yarışında daha ileri bir seviyeye taşıyarak teslim edecektir” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhuriyetimizin 97'nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi karakterimize en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyetimizin ilanının 97’nci yıldönümünü, gururla ve sevinçle kutluyoruz. 'Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' anlayışıyla yürütülen büyük Kurtuluş Savaşının ardından ilan edilen Cumhuriyet, ülkemizin ve bu ülkeye gönül verenlerin en güzel yol haritasıdır. Cumhuriyet; bu aziz topraklarda asırlardır olduğu gibi bundan sonra da bir ve beraber, kardeşçe yaşayacağımızın, demokrasiye sarılacağımızın ve esas hedefimizin uygarlık yarışında en öne geçmek olduğunun ilanıdır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından imkânsızlıklar içinde, büyük bir inanç ve vizyon eseri olarak kurulan Cumhuriyet'i bizden sonraki nesiller de aynı hassasiyet ve özenle koruyacaktır. İş dünyası olarak Cumhuriyetle açılan yolda, ülkemizi en büyük ekonomilerden birisi yapmak için durmadan çalışacağız. İş dünyası adına ülkemizin bu güzel ve anlamlı gününün sevincini gönülden paylaşıyorum ve kutluyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber