Her meslek kutsaldır. Çünkü onu kutsal yapan "emek"tir,  "hak" tır. 

Bir iplik iğnesi ne kadar önemliyse, bir musluk contası ne kadar önemliyse bir kalem de, bir kitap ta o denli önlemidir. Çünkü hapsi "insana, topluma " hizmet içindir. O sebeple her meslek sahibi aynı şekilde değerlidir. Bir meslek sahibin diğerine,  mesleğinden ötürü bir  üstünlük taslaması, kendini üstün görmesi cehaletim tam da kendisidir. Almış olduğu tahsil ne olursa olsun fark etmez. Profesörün söküğünü tersi dikiyor,  evindeki bir prizi elektrikçi değişiyor, arcını bir tamirci  ve musluğunu tesisatçı...! O sebeple bazı imkân bulup veya hayatta çaresiz kalıp kitaplara sığınarak tahsil yapmış nice insan görüyorum ki; deve kuşu gibi, zürafa gibi duruyorlar kendinden az tahsillilere karşı...! 

O terzi de, o muslukçu, o elektrikçi de imkân bulabilseydi o tahsili yapabilirdi. Onlar geri zekâlı değiller di ki... Ama bir yandan da " üstünlük takvadadır " der, sanki takva diplomadan ibaretmiş gibi zannederler... Burunlarından kıl aldırmaz, zorla cevap verirler. Yanı, diploması küçük olanları geri zekâlı, küçük beyinli  zannederler. Oysa kendileri bu tavırlarıyla kişilik bozukluklarını ortaya koyarlar da onu bile fark edemeyecek kadar küçük beyinli büyük diplomatıdırlar.

Üniversitede bir öğr. üyesi hocama şunu sormuştum: Hocam sizi tenzih ederim ama bana öyle geliyor ki bu yüksek tahsilli olanlar, bilhassa üniversitedeki hocaların %60 ında kişilik bozukluğu görüyorum, siz ne derdiniz?  

-Oğlum ne % 60'ı, 80 i de, 80'i, demişti bana... Ve yaşayaşandığı bir olayı da örnek olarak anlatmıştı bana.

( Tabi burada tanıdığın bir çok hocamızı, büyüğümü,  eğitimciyi tenzih ederim.)

Neden anlattım şimdi bunu? Yaşam ve eğitim koçu olduğum için bir danışanımın duygularına da tercüman olmak istedim. Belki bazıları allerji olabir ama tablo malasef bu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber