banner240
banner237
banner238

15.EKREM ORHON OVİT ZİRVESİ YAPILDI

İKİZDERE-Rize Belediyesinin efsane Başkanlarından Ekrem Orhon adına 15.kez yapılan geleneksel Ovit Cumhuriyet Zirvesi başarıyla tamamlandı.

Rize Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü önderliğinde başlatılan Cumhuriyet Tırmanışı Ovit Zirvesi 15.kez Ekrem Orhon adına yapıldı. Ovit Dağının 2640 metre zirvesinde araçlardan indiklerini söyleyen Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi’İkizdere-Ovit Dağı CUMHURİYET Tırmanışımızın 15.ni Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü liderliğinde birçok kulüple beraber gerçekleştirdik. Programımız Rize Valilik önünde Atatürk Büstü önünde toplanarak başladı. Ekip olarak İkizdere’de her yıl yaptığımız gibi Çay kaşar simit eşliğinde mola verdik. Ardından 2640 rakımlı Ovit Dağı zirve geçidine geldik ’dedi. Daha sonra Kulüp Başkan Yardımcısı Metin hoca zirve yürüyüşü kurallarını anlattı.

2 saatlik tırmanışla 3230 m deki zirveye ulaşan Dağcılar burada Bayrak açarak Cumhuriyet Bayramı için Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okuduktan sonra zirveden indiler.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber