Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

TRABZON İŞKUR’DAN DEPREMZEDELERE İSTİHDAM DESTEĞİ

Bölgesel

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli oluşan depremden etkilenen binlerce aileye istihdam desteği için seferberlik başlattı.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bu kapsamda oluşturduğu 4 farklı ekiple Trabzon Valiliğinin koordinesinde oteller, kamu misafirhaneleri ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barındırılan depremzededeler ziyaret edilerek, iş arayan depremzedelerin mesleki bilgileri toplanıyor. Bu süreç sonunda iş arayan depremzedelerle işverenler buluşturulup uygun eşleşme yapılarak depremzedelerin istihdamına katkı sunulması amaçlanıyor.

Konuya yönelik açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Büyük; Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremin yaralarını el birliğiyle sarmaya, yıkılan umutlara istihdam desteği sunmaya çalışıyoruz. Biz de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) olarak yaşanan felaketin oluşturduğu olumsuz koşulların aşılabilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda hızlı bir aksiyon oluşturmak amacıyla kurumumuza düşen görevlerin bilinciyle hareket etmeye başladık. Bu kapsamda, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak ilimizde barınan yaklaşık 15 bin depremzedeye oluşturduğumuz 4 farklı ekiple iş arayan depremzedelerin hem mesleki bilgileri alınmakta hem de İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), Nakdi Ücret Desteği (NÜD) ve İşsizlik Sigortasına yönelik bilgilendirmeler yapılmakta olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra İl Müdürlüğü olarak Trabzon Ticaret Odası (TTSO) ile görüşmeler gerçekleştirilmiş olup İş ve Meslek Danışmanlarımızın iş arayan depremzedelerden toplanılan bilgiler Trabzon’daki Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan işverenlere sunularak işe yerleştirmelerinin yapılmasının amaçlandığı, bu kapsamda da Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar yaklaşık 2 bin 133 depremzede ziyaret edilmiş olup iş arayan 234 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini kaydetti. Ayrıca 81 depremzede vatandaşımız ise kurumumuza bizzat gelerek iş başvurusunda bulunduğu ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.