Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-05-04 21:08:08

KORKAK ABDULLAH AVCI 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 04 Mayıs 2024, 21:08

Trabzonspor, bazı Samsunspor taraftarlarının anlamsızca ve düşmanca paylaşım ve söylemleri ışığında, gerilen ortamda Samsun deplasmanına maça gitti.

Sonuç olarak bizim için oynanacak olan bu müsabaka sadece bir lig müsabakasından öteye geçmeyecek nitelik taşımaktaydı, ancak üzülerek görmekte ve takip etmekteyiz ki, Samsunspor tarafı bu müsabakayı hayat memat meselesi olarak gördüler. 

Teknik direktörleri Gisdol’un bile, 11 yıldır taraftarımız bu müsabakayı bekliyor, sahada hayatımızı ortaya koyacağız diye yaptığı açıklama gerçekten şaşkınlık vericiydi.

Samsunspor teknik direktörünün de bu açıklamalarıyla gaza gelen Samsunlu taraftarlar, Trabzonspor ve Trabzon camiasına ağıza alınmayacak, olmadık küfürler ve hakaretler ettiler.

Hatta ve hatta, Trabzon camiasını oldukça üzen bir paylaşımda, 
azılı Yunan ya da Ermeni futbol taraftarının ancak yapabileceği bir eylem izledik.

Bu eylemde, balık oltası ucuna Trabzonspor forması takarak, rakı masasında sallandırıp hem içtiler hem eğlendiler. Ama bilsinler ki bunu Trabzonspor camiası artık asla unutmayacaktır.

Bu dakikadan sonra kimse bana, komşu kardeş, dostluk, onlar cahil, yok bir avuç kendini bilmez gibi edebiyat yapmasın, ben bu paylaşımlardan alacağımı aldım çok şükür aklım var ve bana yetiyor, neyin ne olduğunu da anlayabiliyorum.

Bu gergin ortamda başlayan müsabaka, hocanın rotasyonlu kadrosuyla taraftar adına endişeli başladı. 

Daha üç gün önce Mendy’nin stoper oynatılmasıyla alakalı yapılan eleştirilerden bahseden Abdullah Avcı, mecburiyetten stoperde oynatıyorum, yoksa Mendy’i bende orta alanda kullanmak istiyorum demesi ve akabinde gülümseyerek şöyle de bir istatistik var, Mendy’yi stoper oynattığım maçları kazandık, orta sahada oynattığı maçları kaybettik diyerek hem de gülümsedi.

Peki Samsunspor taraftarı tarafından bir haftadır bunca hakarete, küfüre maruz kalmış bir Trabzonspor taraftarı olarak, bugünkü maç kadronuzu nasıl anlamalıyız hocam,
Samsun’a maçı vermek, ya da kaybetmek üzerine mi kurguladınız bu kadroyu acaba diye şok oldum. Üzüldüm. 

Ve ilk yarı itibarıyla oynanan oyuna baktığımızda gördük ki endişelerimizde haklı çıktık. Neymiş hafta içi İstanbul’da Fatih Karagümrük’le kupa mücadelesi yapacakmışız o nedenle rotasyonunu kadroyla çıkmışız.

Peki hocam sana sormazlar mı koskoca Trabzonspor’un teknik direktörüsün, bir Samsunspor maçı ardından bir de Fatih Karagümrük maçı oynayamayacak mısın, bugünkü müsabakaya dair endişelerin varsa senin bu takıma katkın nedir?

Neymiş, Abdullah hoca Türkiye Kupası’nı kazanmamış da ille de onu Trabzonspor’da kazanmak istiyormuş. Hocam o kupayı biz kaç defa kazandığımızı bile unuttuk tabii ki kazanmak isteriz yine ama, bu ölüm kalım meselesi değil, bize hafta boyunca hakaret eden küfür eden adamların önünde bizi rezil etmene gerek yoktu yani.

İçeride oynadığımız Gaziantepspor maçının kadrosundan tam beş eksikle bu müsabakaya çıktın, bunun akıl alır bir yanı var mı bize bir açıklama yapar mısın hocam.

Orta sahadan Berat, Visca gibi iki klas oyuncuyu aldın, yerlerine umutsuz vaka Umut Güneş’i koydun, stoperde üç maç üst üste beraber oynamamış iki tane ham oyuncuyu birlikte sahaya sürdün, orta sahada oynadığı zaman maçları kaybediyoruz dediğin Mendy’e orta sahada oyun kurucu görevi verdin, sen bizimle alay mı ediyorsun sayın hocam.

Trabzonspor’u bırak Samsunspor deplasmanında, Barcelona deplasmanında bile ilk 35 dakikada 3 gol yemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tamamen Abdullah Hoca’nın kaprisli düşünce ve kadro tercihinden meydana gelmiş bir durumdur.

Abdullah Avcı baktı ki, durum hiç iç açıcı değil, oyuncu değişiklikleri yaparak en azından fark yemenin önüne geçeyim diye düşündü galiba. Bu durum Trabzonspor gibi bir takıma hiç yakışmadı. 

Kısaca Samsun’da büyüklüğümüze yakışmayan işlere imza atarak bizi rezil ettin hocam. Sen o çok önemsediğin, kupayı alma da sana sorarım.

Çünkü neden, 3-2 mağlup ettiğin Fatih Karagümrük‘ün rövanş maçından tırsarak, küme düşmeme mücadelesi o takımdan korkup, bizi Samsun’da rezil ediyorsun. Samsun taraftarı koyduk mu! diye tezahürat yaparken hiç utanmadın mı? 
Korkak Abdullah Avcı. Sen korktun rezilliğini biz çektik. 

Bu maça dahil kişisel performanslara bakacak olursak, gecenin en kötü, en berbat, en formsuz, en hatalı ve En hayal kırıklığı Abdullah Avcı idi. Bu kötü senaryonun da en iyisi Enis Bardhi idi.

Bu maçı bu taraftar unutmaz hocam, unutmak istesek de inanki Samsun taraftarı, 3-1 kazandıkları bu maçtaki ezikliğimizi, bize en az on yıl hatırlatır ve bunun da baş mimari sensin, bu da tarihe geçecek bunu da bilesin. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.