Geçmişten bu yana söylene gelen bir söz vardır.
“En kötü karar, kararsızlıklardan iyidir.”
Yani kısaca kararsız kalacağınıza bir karar verin bu sizin için menfi de olsa hayrınızadır. Anlamında söylenmiş bir söz.
Çünkü, kararsız kalan insanlar üzerinde çalışılmış oldukları proje veya her neyse bunda başarıya ulaşmaları mümkün değildir.
Ha sonuçta vermiş oldukları karar kendileri için menfi dahi olsa ondan bir tecrübe edinecek olduklarından dolayı kararın kendi hayırlarına olacağı yorumlanmıştır.
Buna göre;
27 Kas 2012 Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlanmıştı.
Bu yönetmeliğin üzerinden 13 yıl gibi bir zaman geçti ve bu düzenleme yeniden düzenlendi.
2012 Yılında da bu değişen yönetmeliğe karşı çıkmıştım.
Öğrenci, öğrenci olduğunu ilk önce formasıyla birlikte hisseder demiştim. Bu çıkan yönetmelik öğrenciler arasında hatta aileler arasında da bazı sıkıntılar doğurur bunu yazanlarda vardı.
Ancak ne bizim yazdıklarımız ne de başka yazarların yazdıkları dikkate alınmadı.
Ayrıca Velilerin ekseri çoğunluğu da okul formasından yana idiler.
Bu arada bir eksiği daha belirtmek istiyorum. Bizim ülkemizde siyasiler hep seçim öncesi ülkeyi ortak akıl ile yöneteceğiz derler.
Fakat seçim sonrası seçmeni düşünen kim. Davul da zurna da onların elinde olduğundan kimseye de bir şey sormazlar.
Oysaki böylesine önemli bir konuda en başta okul aile birlikleriyle irtibata geçip küçük bir anket yapılabilirdi.
Alınan neticeye göre yönetmenlik uygulanırdı.
Şimdi bir yanlıştan dönülüyor. İnşallah son olur. Son olur da bu Millet deneme tahtası olmaktan kurtulur.
Yine aynı yıllar memurlar için kılık kıyafet serbestliği getirildi.
Buna da karşı çıkmış ve yazmıştık. Memur kişi örnek alına kişidir.
Örneğin bir öğretmen öğrencisi tarafında idol seçilebilir.
Bakıyorsunuz öğretmenlere kardeşim saç sakal birbirine karışmış. Gömlek giymemiş kravat takmamış veya hanım öğretmenlerimiz için de aynı şey geçerli.
Bir iş te disiplin çok önemlidir. Evet önemli olan öğretmenin verecek olduğu bilgidir amma ve lakin bilgisi kadar edebi, giyimi konuşması oturup kalkması da önemlidir.
Bu konulara da dikkat etmeli bu ve bunun gibi yanlışlardan en kısa zamanda dönülmelidir.
Şimdi yeni çıkan yönetmelik tüm veli ve öğrencilerimize hayırlı olsun.
Umarım bundan bir rant elde edilmeye çalışılmaz.
Çıkan yönetmelik kısaca şöyle;
Buna göre, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler için okul kıyafeti, okul-aile birliği yönetim kurulunun ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenler kurulunda öğretmenlerin de görüşü alınarak özel işaret, baskı ve desen gibi kısıtlayıcı ayrıntılara yer verilmeden okul müdürlüğünce belirlenecek.
Belirlenen okul kıyafeti görseli, okulun internet sitesinde yayımlanacak ve 4 eğitim ve öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek.
MİLLİ EĞİTİMDEKİ DEĞİŞİM
Paylaş