Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-05-08 22:26:17

ONUACHU KELEBEK GİBİ UÇTU ARI GİBİ SOKTU TAKIM COŞTU 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 08 Mayıs 2024, 22:26

Trabzonspor İstanbul deplasmanında, 
Fatih Karagümrük ile, Trabzon’da oynadığı ve 3-2 kazandığı, Ziraat Türkiye kupası yarı final ilk maçının rövanşını oynadı.

Teknik direktörlerimiz sevgili Abdullah Avcı, dört gün önce Samsun deplasmanında oynadığımız lig müsabakasında, rotasyon yapmıştı ve bu rotasyona sebep Trabzonspor mağlup olup, üzerine zaten bizi sevmeyen Samsun taraftarı tarafından alay edilmiştik.

Buna sebep ben de dahil olmak üzere camiamızın bir çok kesimi tarafından oldukça eleştirilen Abdullah Avcı, kariyerinde olmayan Türkiye Kupası’nı da kariyerine eklemek için, önündeki kupa fırsatı değerlendirip, Türkiye Kupası’na ulaşmak istediğini biliyoruz.

Bu konuyla alakalı evvelki yazılarımda oldukça eleştiriler yapmıştım aynı konulara tekrar değinmek istemiyorum fakat, sadece şunu söyleyip mevzuyu kapatmak istiyorum!

Samsun’da yaşadığımız hezimetin akabinde, hocanın bazı mevzuları unutmamıza yardımcı olacak kupa finali ve kupayı kazanması, olmazsa olmaz mevzusu olmuştur.

Kısaca, hoca mecburen Türkiye Kupası’nı kazanmak zorunda olduğunu bilmeli ve bunu başaramazsa sadece kendisinin değil, Trabzonspor’un bile önemli şeyler kaybedeceğini, kazanırsa gelecek sezonun motivasyonunu dahil çok şey kazanacağını belirtmek istiyorum ve bunun başka da mümkünü yoktur diyorum. 

Hoca bu mücadelede alışık olduğumuz kadroyla sahaya çıktı. 
Kalede kaptan Uğurcan, 
Tandemde Mendy ve Denswil, sağ bek Meunıer, sol bek Eren, şeklinde oluşturduğu defans dörtlüsü ile çıktı. 

Orta alanda Berat, Umut Güneş ve Bardhi, kanatlarda Fountas ile Vişça, santrafor Onuachu ile kadro tamamlandı. 

İnsan merak etmeden ve sormadan duramıyor! bu kadroyla Samsunspor mücadelesine çıksaydık ne kaybederdik hocam? 
Bence hiçbir şey kaybetmezdik, sadece kazanırdık! Neyse! 

Maç Trabzonspor’un oyun üstünlüğü ile başladı. Aslında beklenen, skor üstünlüğü Trabzonspor’da olduğu için, Fatih Karagümrük takımının daha baskılı daha istekli olması, Trabzonspor’un daha kontrolü daha defansif oyun tercih etmesiydi.

Tabii ki iki takım arasında oyuncu ve oyun kalitesi muhakkak vardı, ama gole daha çok çok ihtiyacı olan takım Karagümrük olmasına rağmen, maçın 13. dakikasında ancak kaleci Uğurcan‘a top geldi. İncar itibarıyla Fatih Karagümrük takımı bu kadar etkisizdi sahada. 

Tabi, bu arada aklınıza şu soru gelebilir! 
Trabzonspor etkisiz rakibi karşısında neden gol bulmakta zorlandı o zaman? 
İşte, anlamsızca Fatih Karagümrük‘ün katı defans anlayışı Trabzonspor’un gol bulmakta zorlanmasına neden oldu. 

Çok ilginç bir ilk devre izledik diyebilirim. 
%60 topa sahip olan Trabzonspor iyi oynayan taraftı fakat, aynı zamanda koca bir devrede net bir gol pozisyonu da yoktu. Kaleye iki şut atan Trabzonspor bu iki şutta da isabet sağlayamadı. 

Böyle ilginç bir ilk devre 0-0 beraberlikle geçildi. 

Maçın ikinci devresinde Trabzonspor ilk yarıya nazaran, Daha da baskıyı artırarak ilk 45 dakikada bulamadığı pozisyonları ikinci yarının ilk on dakikasında buldu.

Bu dakikalarda Onuachu, Vişça, Meunier, Berat ve Eren’in Turbo tak takmış gibi inanılmaz deparları ve koşularını izledik. Bunlardan birinde dakika 54’ü gösterdiğinde, Meunier sağ ayağının dışıyla mükemmel bir asist yaparak Onuachu’yu topla buluşturdu.

Onuachu o koca cüssesiyle kendini defans arasında gizlediği yerden kelebek gibi çıkarak, arı gibi topu tek vuruşla ağlara soktu. 0-1 
Bu gol den iki dakika sonra sakatlanarak, acı içinde oyundan çıkan Onuachu taraftarı endişelendirdi. 

Trabzonspor golü bulunca Fatih Karagümrük’ün gardı iyicene düştü. Bunun üzerine Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı ve sağ taraftan ceza sahasına giren Bardhi, kalabalık içinde Fountas’ı görünce, Fountas Bardhi’nin bu asistini geri çevirmeyeyerek tek vuruşla ağlara gönderdi ve skoru 0-2’ye getirdi.

Bu gölün hemen akabinde 72. dakikada Trabzonspor bir penaltı kazandı. Bu penaltı atışını Onıachu’nun yerine oyuna giren Umut Bozok kullandı ve topu ağlara gönderince skor Trabzonspor lehine 3-0 oldu.

Trabzonspor Samsunspor maçı öncesi ve sonrası bir dizi sıkıntı ve eleştirilerin gölgesinde, yarı final rövanş maçında Fatih Karagümrük karşısında istediğini alarak, Abdullah Avcı’nın bu sınavı şimdilik geçtiğini herkese gösterdi.

Maçın 77. dakikasına geldiğimizde penaltı golüne imza koyan Umut Bozok, bu dakikada Vişça’nın harika asistine müthiş bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru Trabzonspor lehine 4-0 yaptı. 

Onuachu’nun sakatlanıp oyundan çıkmasına rağmen, kördüğüm gibi giden oyunda kelebek gibi uçup arı gibi sokması, takımı coşturdu ve Fatih Karagümrük’ü resmen dağıttı. Sonra Goller Trabzonspor adına ardı ardına geldi.

Dün akşamki müsabakada Ankaragücü’nü eleyerek finale çıkan Beşiktaş, bu akşamki müsabakada finaldeki rakibinin, fırtına gibi esen Trabzonspor olduğunu görünce zannedersem endişeye kapılmıştır.

Trabzonspor skor üstünlüğünü fazlasıyla eline alınca, Abdullah hoca, maçın son on dakikasında  gelecek yıl iki oyun planının bir denemesini yaptı. 

Pas oyununa dayalı bu plan, tabii ki takım rahat olduğu zaman göze çok hoş geliyordu. Topu rakibe vermeden 10-15-20-30 pas yapabilen Trabzonspor, orta alanda oyunun üstünlüğünü %90 eline almayı başarıyordu. 

Bu oyun anlayışıyla Trabzonspor’un bünyesine katacağı kaliteli ayaklarla baskılı oyun oynayarak başarılı olacağına inanıyorum.

Maçın sonuna ilave süre eklemeyen hakem maçı 90. dakikada bitirdi ve finale yükselen Trabzonspor 23 Mayıs Perşembe akşamı, diğer finalist Beşiktaş ile ziraat Türkiye kupasını kazanmak için mücadele edecekler.

Maç sonunda finale kalma sevincini takımı yalnız bırakmayan taraftarıyla kutlayan Trabzonsporlu oyuncular, finalde Beşiktaş’ı yenerek kupayı müzemize getireceğiz dercesine, mutluluk eğlence ve sevinç gösterileri sergilediler.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.