İKİZDERE DERNEĞİNDEN HES İÇİN AÇIKLAMA

28 KASIM 2023 GÜNÜ İKİZDERE ÖĞRETMEN EVİNDE HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere Vadisinde hazırlanan projeye göre 49 yıllığına yapılmak istenen HES ‘e ilçe halkı tarafından tepkiler yükselmeye başladı. HES’e hayır diyen STK lardan İkizdere Derneği Başkan Süleyman Durmuşoğlu imzalı bir açıklamada bulundu.

Başkan Süleyman Durmuşoğlu’nun HES istemiyoruz konulu açıklaması şu şekilde’’ Vadimizde hazırlanan projeye göre 49 yıllığına HES yapmak isteyen şirket, onaylanması durumunda “doğal sit sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” içerisinde kalan alanda HES yapacak. 529 milyon 705 bin lira bedelli HES 87 MW gücünde. HES Kabahor Deresi üzerine inşa edilecek. Projeye ilişkin şirket tarafından 28 Kasım 2023 saat 10:00’da halkın katılımı toplantısı (HKT) yapılmak isteniyor. Daha önce de Haziran ayında yapılması planlanan Halkın Katılım Toplantısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Yeniden hortlayan proje 28 Kasımda yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı çok önem arz etmektedir, Toplantıdan olumsuz sonuç çıkması ve HES projesinin iptal edilmesini istiyoruz. İkizdereli hemşerilerimizin hassasiyet göstermesi ve dahil olması tek dileğimizdir. İkizdere insanı 28 Kasım günü yapılacak olan toplantıya odaklandı bu toplantı burada kesinlikle yapılmayacak, nasıl yıllar önce mücadele ettiysek yine edeceğiz sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın duymasını istiyoruz. İkizdere’den kendisine % 88.32 oy vermemizin ödülü bu HES olmamalı. HES istemiyoruz.

İkizdere Derneği olarak İlçemize sahip çıkıyor, HES projesinin yapılmasına karşı duruşumuzu bildiriyoruz ve gereken girişimleri başlatıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber