banner240
banner237
banner238

Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Toplantıya Vali Yücel Yavuz’un yanısıra Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Ali Münir Gümüşbaykan, İlçe Emniyet müdürleri ve İlçe Jandarma Komutanları katıldı.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27 Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerine yönelik gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Yücel Yavuz “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimleri ile ilgili ilimiz genelinde  seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla yüksek seçim kurulunun belirlediği takvim ve ilgili mevzuatın öngördüğü hükümler çerçevesinde genel bir değerlendirme yapacağız. Bu konuda güvenlik birimlerimiz, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının bu konuda istihbari anlamdaki çalışmalara vereceği destekle birlikte ilimizde halkımızın, seçmenlerimizin ve seçime katılacak hem siyasi partilerin hem de milletvekili aday adaylarının ve Cumhurbaşkanlığı adaylarımızın ilimizde yapmayı düşündükleri faaliyetlerle ilgili güvenli, huzurlu ve en iyi ortamın sağlanması ile ilgili tüm tedbirleri şu ana kadar aldık. Bundan sonra da planladık ve en iyi şekilde güzel bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde ilgili tüm taraflar ve tabii Seçim kurullarımızın da birlikte hareket etmek suretiyle beraber  ortaya koyduğumuz yol haritasıyla yürütüceğiz. 15 Mayıs itibariyle nerdeyiz, ne yaptık ve ne yapacağımızın değerlendirmesini yapacağız. Bununla ilgili güzel bir çalışma yapıldı. İlçeler bazında genel anlamda herhangi bir konu iletilmek ve  değerlendirme yapmak isteniyorsa buna da fırsat vereceğiz. Tabii ki seçmen listeleri belirli bir süre askıda kaldı. Bunların güncellenmesi ile ilgili çalışmalar bitti. Seçmen sayısı, sandık bölgeleri, kaç tane sandık kurulacağı ve sandık görevlisinin olacağı ile ilgili detay bilgilerde oluşmaya başladı. Bilgiler netleşince kamuoyuyla paylaşacağız. Bununla ilgili spesifik olarak çalışmalarımız devam ediyor.

Trabzon’da Seçim Koordinasyon Merkezi Oluşturuldu

Trabzon’da da Seçim Koordinasyon Merkezinin oluşturulduğunu ifade eden Vali Yavuz “Bakanlığımızda Sayın Müsteşarımızın başkanlığında bir Seçim Koordinasyon Merkezimiz kuruldu. İllerde de İl Vali Yardımcımızın başkanlığında Emniyet ve Jandarma’danda arakadaşlarımızın katılımıyla Seçim Koordinasyon Merkezimizi oluşturduk. Bununla ilgili 7gün/24 saat bilgi akışımız var. Yapılan tüm çalışmalar hakkında bilgiler akıyor. Tedbirler ve talimatlar anında iletiliyor. İlimizde geçmişteki seçimlerde herhangi bir sorun yaşamadık. Bu seçimlerinde gayet olumlu, sakin ve huzurlu bir ortamda olacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber