Trabzon Emniyeti ile Trabzon Barosu Arasında Ücretsiz Avukat Talep Etme Çalışması!

AVUKAT DESTEĞİNİN OLDUĞUNU BİLMESİ İÇİN GÜZEL BİR ADIM
Yapılan çalışmayla ilgili ilk olarak Trabzon Emniyet Müdürü Alper konuştu.  Emniyet Müdürü Alper, ilk olarak Trabzon’da ki polis merkezlerinde alınan Koronavirüs önlemlerine dikkat çekti. Alper, “Trabzon Baromuz sağ olsun, mağdurların haklarının korunması anlamında, mağdurlara avukat desteği verildiğinin verildiğini görmesi için, polis merkezlerimizin görünür yerlerine hazırladığımız broşürleri asacağız. Polis merkezine, adli işlemlerden dolayı gelen vatandaşlarımızın kendilerine avukat desteğinin olduğu bilmesi için güzel bir adım olacak” dedi. 

EMNİYETİN FEDAKARCA ÇALIŞMALARI
Trabzon Baro Başkanı Suiçmez ise, pandemi döneminde polislerin yükünün arttığına dikkat çekerek, “Özellikle pandemi sürecinde, polislerimizin, emniyetimizin yükünün çok artığını alanda görüyoruz. Onlarda fedakarca bir şekilde alanda çalışmalarına devam ediyor. Onlarda bizde, aslında pandemi sürecinin gizli kahramanı gibiyiz.

Emniyet içinde, sokaklarda, adliyelerde, görevimizi en iyi şekilde yapmaya hala devam ediyoruz. Bizim bu yöndeki çalışmalarının çok yansımadığını düşünüyorum. O yüzden ben yaptıkları fedakarca çalışmalar nedeniyle emniyet mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


ÜCRETSİZ AVUKAT TALEP ETME HAKKI
Suiçmez, sözlerine şu şekilde devam etti: “Uzun süredir, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile Trabzon Barosu arasında hakların kullanımı konusunda neler yapabiliriz şeklinde görüş alışverişinde bulunduk. Her zaman iyi niyet ve hak hukuk temelleri üzerinde yürüttüğümüz bu çalışmalarımızı projelendirme yönünde çeşitli adımlar atmaktayız. 

CMK Kurulumuzla en son, sayın müdürümüz ile görüşmeye gittiğimizde karakollara gelen kişilerin ister mağdur, ister şüpheli olsun haklarının hatırlatılması konusunda “acaba bir çalışma yapabilir miyiz” diye görüştüğümüzde böyle bir proje ortaya çıktı.

Sayın Emniyet Müdürümüz, baştan beri hakların kullanılması konusumda hassasiyetini ortaya koydu. Bu nedenle ilimizde ki tüm karakol ve emniyetimize ücretsiz avukat talep etme haklarının hatırlatılacağı afişlerimizi hazırladık.

Burada önemli olan vatandaşlarımızın adalete erişimi ve adil yargılama hakkını en iyi şekilde kullanabilmeleridir” dedi. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber