15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GECESİ DÜZENLENDİ 

Meydan’da bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen anma gecesine; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, siyasi partilerin il başkanları ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu ile meslek odaları temsilcileri, askeri erkan, Trabzon halkı ile şehit yakınları yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, şehitler anısına şiirler okundu.  

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN GENÇ YAPTI 
Programın açılış konuşmasını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. 15 Temmuz gecesi tüm Trabzonluların iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde milli iradesine sahip çıktığını belirten Başkan Genç, “O gece bayrağımıza sahip çıktık, tüm meydanlardan dünyaya haykırdık. Biz asaletli ve inanmış bir milletiz. Bu toprakların bize nasıl vatan olarak bırakıldığını bilen bir milletiz. Bundan sonra da tüm gücümüzle FETÖ ile mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu. 

HÜZNÜ VE GURURU BİR ARADA YAŞIYORUZ 
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, Meydan’ı dolduran Trabzonluları “Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da destan yazan kahramanların torunları” sözleriyle selamladı. Başkan Zorluoğlu, “Bugün, hain darbe girişiminin 4’üncü sene-i devriyesinde, bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede şehit vermenin derin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe milletçe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016’da tanklara, uçaklara meydan okuyarak; mermilere adeta göğüslerini siper ederek o kapkara geceye teslim olmayan aziz milletimizin her bir ferdine müteşekkiriz.  O meşum karanlığı aydınlığa çeviren milyonlarca kahramana minnettarız. Biz imanımıza, tarihimize, kültürümüze ve elbette en önemlisi neslimize sahip çıktıkça, Allah’ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, bu milleti kimse köle yapamaz. 15 Temmuz, bu gerçeğin hem hain FETÖ terör örgütüne hem de onların arkasındakilere, onların ağababalarına bir kere daha net bir şekilde hatırlatılmasıdır” dedi. 

ÇANAKKALE RUHUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ 
15 Temmuz’un her dünya görüşünden, her inançtan, her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısı olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu “Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala yaşadığının da en güzel örneğidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi, Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbi’ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz gecesi tüm şehirlerimizde yeniden sergilenmiştir. Ben bu vesileyle 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında, canlarıyla, kanlarıyla mücadele ederek destan yazan aziz şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, üstün cesaret ve fedakârlıkları için milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN ZORLUOĞLU ŞİİR OKUDU   
Başkan Zorluoğlu konuşmasını Dursun Ali Erzincanlı’nın şehit Ömer Halisdemir’in şehadetini anlattığı “30 Kuş” isimli şiirini okuyarak tamamladı. Geceye katılanlar, Başkan Zorluoğlu’nun şiir okuduğu sırada duygusal anlar yaşadı. 

USTAOĞLU: BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKSINIZ 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada şanlı Türk ordusu içinde pusuda bekletilen hainlerin alçak darbe kalkışmasını, Trabzon Meydanı’ndan bir kez daha lanetlediğini belirtti. Vali Ustaoğlu, “4 yıl önce ülkemizin geleceğine sahip çıkarak, dik duruşlarıyla mermiye göğsünü geren, kendisini tankların önüne siper eden, kalkışmayı saatler içerisinde püskürterek şehit düşen tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Meclisimizin nasıl hedef alındığını aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. O gece hatırlayacağımız en önemli anlardan birisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatanını canından çok seven vatandaşımızın ihanet şebekesine dur demek üzere sokaklara, caddelere sel olup akmasıdır. Vatandaşlarımız, gösterdiği büyük dirençle, hainlere gerekli cevabı vererek dur demiştir. Birliğimizi dirliğimizi bozamayacaksınız ve ülkemiz üzerindeki hain emellerinize asla ve asla ulaşamayacaksınız” diye konuştu.  

MEHTER TAKIMI KONSER VERDİ 
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi. Protokol üyeleri ve Meydan’ı dolduran Trabzonlu vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla konsere eşlik etti.  

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI 
Etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda “15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu’nun da ziyaret ettiği fotoğraf sergisi, Trabzon halkının beğenisini kazandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber