1968 KUŞAĞI İDEALİST GENÇLİĞİ VE FETÖ GENÇLİĞİ

Mehmet Mutluoğlu

Ama tüm bu meziyetlerine rağmen tecrübesizdi.

O dönemlerde Amerika'nın, Batı'nın, Siyonizm'in Türkiye'yi dizayn etmek için kardeşi kardeşe vurdurma ve bunların sonunda ihtilaller yapma projesinin maalesef, bilmeyerek bir parçası oldular.

1980 darbesini yapan ihtilalcilerin: "İhtilal yapmak için şartların olgunlaşmasını beklemiştik." Ve Amerikan yetkililerinin:  "Bizim çocuklar başardı."
 şeklindeki açıkça itiraf ettikleri şartların hazırlanmasının maalesef birçoğu kurbanı oldu.

Tıpkı fetö gibi; beyninde yabancı servislerin ve servis ajanlarının bulunduğu pröfosyonel kişiler; o genç, heyecanlı, gözü kara gençleri kullanarak birçok olayın içine soktular.

Eğer bu gençlerimiz;
 bu heyecanları ve imanları ile birlikte bir de bilgi ve tecrübe ile donansaydı o insanların her biri bir lider olup Türkiye'yi bugün bambaşka bir yerlere getirirlerdi.

Netice itibariyle Türkiye'nin bu en idealist insanlarını birbirine kırdırdılar.
5.000 gencimiz böylece kara toprağa gömüldü.
Binlercesi, on binlercesi zindanlarda hayatlarını geçirdi yıllarca.

Onların başında bulunan liderleri maalesef bu oyunu bozamadı.
Bu güzide gençlerin kurtlar sofrasında kurtlara yem olmasını engelleyemedi.

Şüphesiz o dönemde o gençlere sahip çıkan ve onları kurtlara yem etmeyen çok değerli liderler de yetişmiştir.

Ama onların kıymetini milletimiz de, o gençlerin devamı olan gençler de hala bir türlü anlayamamıştır.

Kendilerini yangınlarda körük olmaya iten o anlayışların hala peşinde gitmekte ve kendilerinin gerçek sahibi yolları, ekipleri takip edememektedirler.

İşte onlar aynı şekilde kendileri gibi vatansever, yürekli idealist Enver Paşa'yı da bugünlerde son derece önemserler ve öne çıkarırlar.

Evet Enver, Cemal,Talat paşalar, Resneli Niyaziler son derece idealist vatansever yürekli insanlardır.

Ama onlar da genç ve tecrübesizdir ve dönemin emperyalistlerinin oyununa gelmişler ve Türkiye'yi   1. Dünya savaşı'na ve diğer savaşlara sürükleyerek 1909'da devraldıkları ülkeyi 1918'de her tarafı işgal edilmiş bir ülke haline getirmişlerdir.

Yani Turan'a gidelim derken ülkeyi viran etmişlerdi.

Onun için haklı bir davaya haklı bir doktrine bağlanmak gerektir ve şarttır; ama yeterli değildir.
Bunun için haklı bir davanın yanında,
doğru bir metot,
üstün bir strateji,
derin bir politik görüş
ve buna göre yetiştirilmiş ehliyetli kadrolar şarttır.

Eğer bu şartlar hazır değilse yaptığınız iş bir serap olur ve büyük kayıplara ve mağlubiyetlere neden olur.

Yurdumuzda emperyalizmin yurdumuzun en seçkin, en idealist, en zeki,
en kahraman, en fedakar gençliğini bu şekilde heder etmek günümüzde de maalesef fetö planı ile de devam edegelmiştir.

Ve 1968 80 arasında farklı bir tuzağa yakalanan gençlerin devamı olan gençler ve millet bu sefer Fötö oyununun bir parçası haline gelmiştir.

Vatikan'dan kumandalı, Amerika'nın FBI ve CİA  ajanlarının kontrolünde ve yönetiminde fetö Türkiye'nin en seçkin insanlarını, en zeki,
 en fedakar insanlarını toparlayabilmiş, peşinden milyonları sürükleyebilmiş ve ülkemizi akla hayale gelmedikNbadirelere sürükleyebilmiştir.

Ve ülkemizde yetişen bu pırlanta gençlerin maalesef birçoğu yurt dışına kaçarak onların o zekasından, o üretkenliğinden de adamlar istifade etmektedir.

Yâni planı kuranlar bir taşla sadece bir kuş değil birkaç kuş vurmaktadır.

Ülkeyi yönetenler ise bunları önlemek şöyle dursun adeta yıllardır uzun yıllardır buna çanak tutmuş bunun bir parçası 1968 -80 arası gençlik gençti, idealistti, fedakardı, çalışkandı,azimliydi, yeni devlet mülki millet Yolunda her şeyini feda edebilecek canını ortaya koyabilecek insanlardı.

Ama tüm bu meziyetlerine rağmen tecrübesizdi.

O dönemlerde Amerika'nın batının siyonizmin Türkiye'yi dizayn etmek için kardeşi kardeşe vurdurma ve bunların sonunda ihtilaller yapma projesinin maalesef bilmeyerek bir parçası oldular.

Adamların ihtilal yapmak için şartların olgunlaşmasını beklemiştik şeklinde açıkça itiraf ettikleri şartların hazırlanmasının maalesef birçoğu kurban su.

Tıpkı fetö gibi beyninde yabancı servislerin ve servis ajanlarının bulunduğu personel kişiler o genç heyecanlı gözü Kara gençleri kullanarak birçok olayın içine soktular.
Ülkemizde bu heyecanları ve imanları ile birlikte bir de bilgi ve tecrübe ile donansaydı o insanlar her biri bir lider olup Türkiye'yi bugün bambaşka bir yerlere getirirlerdi.

Netice itibariyle Türkiye'nin bu en idealist insanlarını birbirine kırdırdılar 5.000 gencimiz böylece kara toprağa gömüldü.
Binlercesi on binlercesi zindanlarda hayatlarını geçirdi.

Onların başında bulunan liderleri maalesef bu oyunu bozamadı.
Bunları kurtar sofrasında kurtlarda yem olmayı engelleyemedi.

Şüphesiz o dönemde o gençlere sahip çıkan ve onları kurtlara yem etmeyen çok değerli liderler de yetişmiştir.

Ama onların kıymetini milletimiz de o gençlerin devamı olan gençler de hala bir türlü anlayamamıştır.

Kendilerini yangınlarda körük olmaya iten o anlayışların hala peşinde gitmekte ve kendilerinin gerçek sahibi yolları takip edememektedirler.

İşte onlar aynı şekilde kendileri gibi vatansever yürekli idealist Enver Paşa'yı da bugünlerde son derece önemserler ve öne çıkarırlar.

Evet Enver Cemal Talat paşalar resneli niyaziler son derece idealist vatansever yürekli insanlardır.

Ama onlar da genç ve tecrübesizdir ve dönemin emperyalistlerinin oyununa gelmişler ve Türkiye'yi ı Dünya savaşı'na ve diğer savaşlara sürükleyerek 1909'da devraldıkları ülkeyi 1918'de her tarafı işgal edilmiş bir ülke haline getirmişlerdir.

Yani Turan'a gidelim derken ülkeyi viran etmişlerdi.

Onun için haklı bir davaya farklı bir doktrine bağlanmak gerektir ve şarttır ama yeterli değildir.
Bunun için haklı bir davanın yanında,
doğru bir metot,
üstün bir strateji,
derin bir politik görüş
ve buna göre yetiştirilmiş ehliyetli kadrolar şarttır.

Eğer bu şartlar hazır değilse yaptığınız iş bir serap olur ve büyük kayıplara ve mağlubiyetlere neden olur.

Yurdumuzda emperyalizmin yurdumuzun en seçkin en idealist en zeki en kahraman en fedakar gençliğini bu şekilde heder etmek sana maalesef fetö planı ile de devam edegelmiştir.
Vatikan'dan kumandalı Amerika'nın fevye ve siyah ajanlarının kontrolünde eve yönetiminde fetö Türkiye'nin en seçkin insanlarını en zeki en fedakar insanlarını toparlayabilmiş peşinden milyonları sürükleyebilmiş ve ülkemizi akla hayale gelmediknbadirelere sürükleyebilmiştir.
Ve ülkemizde yetişen bu pırlanta gençler maalesef birçoğu yurt dışına kaçarak onların O zekasından O üretkenliğinden de adamlar istifade etmektedir.
Yani planı kuranlar Bir taşla sadece bir kuş değil birkaç kuş vurmaktadır.

Ülkeyi yönetenler ise bunları önlemek şöyle dursun; adeta yıllardır, uzun yıllardır buna çanak tutmuş, bunun bir parçası haline gelmişlerdir.

Bundan haberi olanlar, tezgahı oyunu çok iyi bilenler ise unutturulmuş, yalnızlaştırılmış ve etkisiz hale getirilmişlerdir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber