banner240
banner237
banner238

28 ŞUBAT BİZİM İÇİN  ’FETRET’ DÖNEMİYDİ

Türkiye tarihine ’post modern darbe’ olarak geçen 28 Şubat’ın 22. yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Kaan "Bu dönem bizim için adeta bir 'fetret' dönemiydi. Has ile hamın ayrılması adına güzel bir sınav oldu. Bu dönemde MÜSİAD'ın gücünden faydalanmak için gelen birçok insanın MÜSİAD'ı terk etmesi, bizim öze dönmemizi ve tekrar yapılanmamızı sağladı." dedi.

"28 ŞUBAT BİZİM İÇİN ADETA BİR 'FETRET' DÖNEMİYDİ"

Kaan, 28 Şubat sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, yakın tarihe kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesinin, MÜSİAD'ın tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Kaan, "Çünkü 28 Şubat, sadece dönemin hükümetine karşı yapılmış bir darbe değildi. 
Şanlı bir tarihe ve güçlü bir medeniyete sahip olan milletimizin, bütün kutsallarına, değerlerine, kısacası medeniyetine yapılmış, bizzat askerler tarafından organize edilen ve sivillerin eliyle gerçekleştirilen bir darbeydi. Çorbacıların dahi fişlendiği, ikna odalarıyla başörtülü öğrencilerimize psikolojik baskıların yapıldığı, üniversite kapılarında polis zoruyla başlarının açtırıldığı sıkıntılı süreçlerdi." diye konuştu.

ALLAH O KARA GÜNLERİ BİR DAHA YAŞATMASIN

Kamuoyunda "irtica geliyor" algısı oluşturularak ve büyük bir infial meydana getirilerek bankaların hortumlandığını, devletin ekonomisinin yerle bir edildiğini ve milletin sosyal ve manevi hayatına müdahale yapıldığını belirten Kaan, şöyle devam etti:

"28 Şubat postmodern darbesi, sadece dönemin Refahyol hükümetine karşı yapılmadı. Aynı zamanda Refah Partisi'nin temsil ettiği fikre, hızlı bir uyanışa ve yükselişe geçen inançlı ve geleneklerine bağlı iş dünyasına karşı da yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da geçmiş dönemlerde çok açık bir şekilde ifade ettiği gibi, 28 Şubat aslında MÜSİAD'a, MÜSİAD'ın temsil ettiği geleneklerine bağlı iş dünyasına, Anadolu iş alemine karşı yapılmıştı. MÜSİAD, hedef tahtasına konduğu ve kendisine her türlü zorlamanın yapıldığı bu dönemde dahi inandığı değerlerden asla taviz vermedi. Hak ve hakikat mücadelesinden bir an olsun ayrılmadı. Bu zorlu sürecin ülkemizi daha fazla hasara uğratmaması adına defalarca siyasilere giderek bu yapılanlara karşı çağrıda bulundu. Toplumu, bu yapılanların yanlış olduğu konusunda bilgilendirmeye çalıştı. Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın organizasyonuyla bu zulmün bitirilmesi için 'El ele'' mitinginin organizasyonunda aktif rol aldı. Bu organizasyon Türkiye'nin bugüne kadar gördüğü en büyük hareketti. İmam hatiplerle, Kuran kurslarıyla, başörtü konularında dönemin Başbakanı rahmetli Necmettin Erbakan'la, Milli Eğitim Bakanı ve diğer bakanlarla görüşmeler yaptı. Zulme karşı durduğu ve seçilmiş iktidarın yanında yer aldığı için defalarca DGM'lerde (Devlet Güvenlik Mahkemesi) yargılandı. Üyelerimiz üzerinde çeşitli baskılar uyguladı. Allah'ın izniyle 1997 yılının temmuz ayında o zaman açılan davaları kazandık."

Bu süreçte MÜSİAD olarak farklı bir faza girdiklerine işaret eden Kaan, "Bu dönem bizim için adeta bir 'fetret' dönemiydi. Has ile hamın ayrılması adına güzel bir sınav oldu. Bu dönemde MÜSİAD'ın gücünden faydalanmak için gelen birçok insanın MÜSİAD'ı terk etmesi, bizim öze dönmemizi ve tekrar yapılanmamızı sağladı. 2002 yılından sonra ise Allah'ın yardımı ve

lütfuyla hızlı bir yükseliş sürecine girdik. 28 Şubat postmodern darbesi, toplumla onulmaz yaralar açan acı bir hatıra olarak hafızalarımıza kazındı. Allah o kara günleri bir daha milletimize yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber