Acar damga vurdu

Arsin belediye meclis mart ay meclis toplatisinda söz alan Ak Parti Meclis Üyesi is Adam Oktay Acar Ülke olarak yasadigimiz asrin felaketiyle Ülke olarak depremlerden çikarmamiz gerek cok önemli dersler oldugunu soyledi. Acar, "Ulke olarak on ilimizde yasanan yikici depremden önemli dersler çikarmamiz gerekiyor.
Öncelikli olarak imar yönetmeligini deprem gibi afetlere karsi yeniden gözden geçirilmeli. Yap yogunlugu, zemin etütleri, fay hatlari gibi bilimsel teknik konulardan taviz verilmemeli. Denetim ve kontrol mekanizmasi cok siki isletilmeli. Sorumlu olarak sadece insaat sirketlerini, yap denetim sirketlerini, yöneticiler görmek yeterli olmayip büyük bir ahlak problemi olarak da görülmeli. Deprem gibi felaketlerin siyaset Üstü bir kurumun denetlenmeli. ilçe olarak Arsin'in imar planlarinin deprem, sel ve benzeri afetler göz önüne alinarak yapilmali. Ilçede kamu STK is birligile arama kurtarma ekipleri kurulmali. Ilk yardim egitimleri yayginlastirilmali.
Gönüllü ekipler olusturulmali. Kullanilmayan kamu ve vakif binalari depremzedeler için kullantlir hale gelmeli. Diyanet vakfina ait olan Holeflerdeki aktif olmayan bina ve ilçe merkezin de Hükümet Konaginin geçici olarak hizmet verdigi bina misafir kabul edilir duruma getirilmeli. Son olarak ta ilçeye gelen afet zedeler için düzenli yardim yapacak profesyonel bir koordinasyon merkezi kurulmali.STK'lar, muhtarlar ve gönüllülerin de için de bulundugu kamu denetimli yardim koordinasyon ekibi kurulmali. Ulke olarak, bölge olarak ve ilçe olarak afetlerden ders çikarip gelecek için ciddi bir hazirlik içerisin de olmaliyiz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber