banner240
banner237
banner238

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un dünya Kız Çocukları Günü mesajı

Evrensel insani değerlerin ilmik ilmik işlendiği, zamana yenik düşmeyen şanlı kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaracak Kadim medeniyetimizin emektar mirasçılarını biliyorum.

Sevgi, merhamet, başarı ve cesaret en çok da kız çocuklarımıza yakışmaktadır. Toplum olarak bize düşen görev onların bu özlü duygularının törpülenmesine sebep olan engelleri önlerine koymaktan kaçınmaktır.

Şanlı tarihimizde kadınlarımız ve kızlarımız oldukça değer görmüş, gerek devlet yönetimi gerek sanatsal ve kültürel alanlarda kadını ötelemeyen bir yaklaşım sergilemiştir.

Orhun yazıtlarında, Türk kagan’ın ismi zikredilir zikredilmez Türk katun’un (hatun) isminin zikredilmesi (kaŋım ilteriş kaganıg ögüm il bilge katunug teŋri töpüsinte tutup yügerü kötürmiş erinç (…) medeniyetimizin kadına dolayısı ile kız çocuklarına verdiği değerin açık bir ifadesidir.

Dünya var oldukça medeniyetimiz varlığını sürdürecek; medeniyetimiz varlığını sürdürdükçe kız çocuklarımız başımızın tacı olmaya devam edecektir.

Alemlere rahmet peygamberinin insanlığa kattığı en büyük değerlerden birisi kız çocuklarının onurunun yükseltilmesi, dolayısı ile insanlığın onurunun yükseltilmesi olmuştur. Şöyle ki; öyle bir topluluk düşünün ki; Kız çocuğu öfke ve üzüntü sebebi olsun. Kuran ı kerim de ifade edildiği şekliyle “Ne var ki onlardan birine (bir) kız çocuğu olduğu müjdelense suratı kapkara kesilir. İçini öfkeyle karışık bir hüzün kaplar.” (Nahl /58) ve aynı toplulukta tarihe damga vuran zifiri karanlığı sözlerinin nuru ile aydınlatan, bu anlayışı yerle bir eden Peygamber Efendimiz omuzunda kız torunu olduğu hâlde namaza durmuş ve şu mesajı vermiştir: “Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı ben omuzumda taşıyorum. Rabbimin hediyesi olarak baş tacı ediyorum.”

Medeniyetimiz asırlar boyunca kız çocuklarına gereken önemi vermiş ve diğer medeniyetlere örnek teşkil etmiştir. Nitekim kız çocuklarına karşı yapılan ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarının tümünden faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye, Kanada ve Peru'nun ortak girişimiyle Birleşmiş Milletler Kurulu tarafından 11 Ekim 'Dünya Kız Çocukları Günü' olarak ilan edilmiştir.

Bu Vesile ile Şahsım ve Kurumum adına Tüm dünya çocuklarının bu özel gününü kutluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber