banner240
banner237
banner238

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, TBMM’de kabul edilen OHAL’in uzatılmasına yönelik Başbakanlık tezkeresinin görüşülmesinde Genel Kurul’a hitaben konuşma yaptı.

TBMM Genel Kurulu’nun onayı ile 3 ay daha uzatılan OHAL’in görüşmeleri TBMM’de yapıldı. Tüm siyasi partilerin sözcülerinin fikirlerini beyan ettiği görüşmede AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da OHAL’in uzatılmasına yönelik düşüncelerini Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşması ile açıkladı.

Salih Cora şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından hain bir darbe gerçekleşmiştir. Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür. Emperyalist güçler, maşaları aracılığıyla ülkemizi işgale hazırlamıştır. Büyük bir tehdit başta Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, kahramanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve milletimizin ferasetiyle bertaraf edilmiştir. 

Şimdi, tüm bu yaşananları, bu olağanüstü hadiseleri yok sayarak kaldığımız yerden hiçbir şey yokmuş gibi nasıl devam edebiliriz? Darbe gecesi uçaklara meydan okuyan, tankların altına giren, vücudunu kurşunlara siper eden 248 şehidin, 2.193 gazinin, 81 milyon kahramanın mücadelesini nasıl görmezden gelebiliriz?

OHAL uygulaması ilk değildir, son da değildir, elbette olağan da değildir. Sadece Türkiye'de değil, birçok ülkede uygulanan hukuki ve meşru bir yöntemdir. Bizim Anayasa'mızın 120 ve 121'nci maddeleri buna cevaz veriyor. Bunun muhatabı terör örgütü ve onun iltisaklı olanlarıdır. Milletimize hiçbir zararı yoktur. Türkiye'nin bekasına yönelik bu tehdit tam anlamıyla bertaraf edilinceye kadar olağanüstü hâlin uygulanmasının devam etmesi zaruridir.

Vatandaşımızın günlük yaşantısı etkilenmeden süreç en etkili şekilde ilerlemektedir. Milletimizin ekseriyeti bu kararlılığın devam etmesi yönünde temennilerde bulunmaktadır. Olağanüstü hâl var diye toplantı gösteri yürüyüş hakkı, düşünce ve ifade hürriyeti sınırlandırılmamıştır. Etkinlik sayılarında OHAL'den öncesiyle OHAL'den sonraki dönem karşılaştırıldığında çok büyük bir değişiklik yoktur. Dernekler açılmaya devam ediyor. OHAL'le illegal ve gayrimeşru dernekler, özellikle terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı dernekler kapatılmaktadır. Günlük hayatımızda, sosyal hayatımızda, iş hayatımızda OHAL'i hissediyor muyuz? Hayır. Nevruz kutlandı mı, 1 Mayıs kutlandı mı? Evet. Var mı bir sorun? Hayır. Hükûmet olarak bizler hangi yatırımdan geri durduk? Büyümede rekorlar kırdık. Bunları az önce Genel Başkan Yardımcımız ve Savunma Bakanımız izah etti. Değerli arkadaşlar, rakamlar ortada, sistem tıkır tıkır işliyor, kurumlarımız, bakanlarımız çalışıyor.

Tüm bunlara rağmen Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini henüz tamamlamış değildir, en üst düzeyde mücadelesini sürdürmektedir. Mahrem imamlar, kripto FETÖ'cüler, kırmızı listede arananlar, gri listede etkisiz hâle getirilenler, her geçen gün yeni vakalarla karşılaşmaktayız. Şayet darbelerinağır faturalarını, sebeplerini biz ortaya çıkarmaz isek daha ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz.

Unutmayalım ki FETÖ'nün elebaşı imam kisvesine bürünmüş bir canidir. Silahlı Kuvvetlerdeki üst düzey yöneticilere talimat verenler görünürde akademisyendi. Toplumun her katmanına sızmış bu illetin temizlenmesi için etkili bir mücadeleye bir süre daha ihtiyacımız vardır.

Değerli milletvekilleri, etrafımız ateş çemberiyle çevriliyken ülkemizin huzuru, birliği ve beraberliği için tek vücut olmamız gereken bir durumda birtakım fantastik arayışlar içerisinde olamayız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber