banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Törene; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcusu Hayrullah Şahin, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Siyasi Partilerin Temsilcileri ve yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Akçaabat Protokolünün mensupları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunulmasıyla başlayan kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde devam etti.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta yaptı. Konuşmanın ardından şehit öğretmenlerin anısına hazırlanan video gösterildi.

Çalışma hayatları boyunca birçok kalbe dokunan ve artık dinlenmek üzere emekliye ayrılan Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni İsmail Şahin ve A. Fazıl Ağanoğlu İlkokulu Öğretmeni Ahmet Şal’ Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verdi.

Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenler günü anısına hazırlamış oldukları mini konseri ve Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencileri Oratoryo gösterisi sundular. Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfullah Şen ise günün anlam ve önemine binaen ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ adlı şiiri seslendirdi.

Yepyeni heyecanlarla, aşkla ve şevkle göreve yeni başlayan öğretmenler, Akçaabat Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emel Ömeroğlu eşliğinde yemin töreni gerçekleştirdi.

Programın son bölümünde ise Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği İlkokullar arası resim, Ortaokullar arası şiir okuma ve Liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin ödüllerini takdim etti.

Akçaabat Belediyesince 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren öğretmenlere ödüllerini yine Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta takdim etti.

Programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Öğretmenler, tüm çocukların hayatlarının şekillenmesinde yol göstericidir; ışık tutandır. Öğretmenerlimiz birçok çocuğun kalbine dokunur, birçok hayatı değerli kılar; bir elmas misali çocukları işler ve parlatırlar. Bu kutsal görevi layıkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor; ahirete

irtihal etmiş ve görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimize ise Yüze Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber