AKÇAABAT’TA HERKES BİSİKLET KULLANABİLECEK

Akçaabat Belediyesi bünyesinde başlatılan, başta Akçaabat’tan ve diğer ilçelerden her yaştan bireyin bisiklet kullanmayı öğrendiği kursa toplamda 137 kişi katıldı. Aralarında özel gereksinimi bireylerin de bulunduğu bisiklet kursu, büyük ilgi gördü.

Akçaabat İlçesi Yaylacık Mahallesi Yaylacık Çimeni’nde alanında uzman eğitmenler tarafından haftada üç gün belirlenen saatlerde verilen kurs 10 Eylül 2022’de sona erecek.

Bisiklet sürmenin, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimlerine katkı sağladığı ve yaşam kalitesini arttırdığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Bisiklet Kursu kursiyerlerini ziyaret ederek onlarla birlikte bisiklet kullandı. Başkan Ekim, kursiyerlerle gerçekleştirdiği sohbette, “Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, yaşamın en önemli hedeflerinden biridir. Bisiklet sürmek aslında her yaşta tercih edilen ve hayatınızın her alanında bulundurabileceğiniz bir spor olmasının yanı sıra yüzme ve yürüyüş gibi her yaşa ve her şarta uyumlu olan spor dallarından biridir. Bisiklet sürmenin yetişkinler kadar çocuklar için de birçok yararı var. Bisiklet kullanmak hem pratik hem etkili bir spor olmasının yanında bisiklet aynı zamanda tek başına yolculuk imkânı yapan bir gereçtir. Akçaabat- Yıldızlı arasında yapacak olduğumuz kesintisiz bisiklet ve yürüyüş yolu projemiz tamamlandığında artık bisiklet birçoğumuzun hayatında birer ulaşım aracı olarak yerini alacaktır. Bu projemiz sayesinde hemşehrilerimiz kolay ve güvenli şekilde bisiklet sürerek hem spor hem de ulaşım ihtiyacını karşılayabilecek. Dünyamıza, çevremize ve sağlığımıza oldukça faydalı olan bisikleti herkesin kullanmasını ve tercih etmesini arzu ederim. Kursiyerlerimizin azim ve kararlılıklarını kutluyorum. Teknolojinin hızla geliştiği, yediden yetmişe birçoğumuzun sanal dünyada saatlerini harcadığı günümüz dünyasında sağlıklı yaşam ve zinde bir vücut için spor vazgeçilmezlerimizden olmalıdır. “ dedi.

Bisiklet Kursu kursiyerleri Yediden yetmişe herkesin ilgi duyabileceği spor branşlarını vatandaşlarla buluşturan Başkan Osman Nuri Ekim’e teşekkür ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber