banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA TİYATRO RÜZGARI ESTİ

Akçaabat Belediye Tiyatrosu tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde sahnelenen ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyununa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Elvan, Belediye Meclis Üyeleri,  Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Osman Gümrükçü’nün yönettiği Zehra Alper, Bülent Mumcu, İlhan Özdemir, Medet Cihanoğlu, Ömer Gedikli, Gizem Mine Türksever, Vahit Yılmaz, Yusuf Altın, Sadık Şahin Çarkçı, Naz İrem Çelik, Bahanur Hilal Kısbet, ve Aykut Bahadır’ın oynadığı ışıkta Çağlar Hacısalihoğlu dekorda Hasan Şahinbaş’in olduğu ve ekip tarafından profesyonelce sahnelenen “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı tiyatro oyunu konusu itibariyle eğlencenin yanı sıra unutulan bazı değerleri de izleyenlere hatırlatmayı hedefliyor. Oyun; İnsanın aslında kendi düşüncelerinde iyilik ve kötülük olgularını oluşturan bir varlık olduğunu ve bu olgularda vicdanın önemli bir rol oynadığını anlatıyor. Vicdanın yadsınamaz bir gerçek olduğu insan hayatında oyunun kahramanları bütün bunları yakından yaşarken unutulan vicdanın sesini sizlere duyurmayı amaçlıyor. ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyunu iyilik ve kötülüğün bir elbise dolabı etrafında döndüğü ve insanın vefa ve çıkar çatışmasının güçlülüğünü ortaya koyuyor.

Oyun sonunda ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyunu ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tiyatro oyuncularına başarılı performanslarından ötürü teşekkür ederek “Haziran ayı kültür sanat etkinliklerimizin ilki olan tiyatro oyunumuzu keyifle izledik. Salondaki tüm tiyatro severler oyunu ilgiyle ve eğelenerek takip ettiler. Tiyatro oyunları, özü itibariyle, toplumları bilinçlendirmeyi, farkındalık, duyarlılık yaratmayı ve olaylara farklı açılardan bakabilmeyi amaçlar. İzlediğimiz oyunda her insanın yaradılışında bulunan iyilik, kötülük ve vicdan duygularının kişide nasıl vuku bulduğunu anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve bir o kadar da düşündürücü bir oyun. Akçaabat Belediye Tiyatro Ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca salonu hınca hınç dolduran Akçaabatlı tiyatro severlerimize de teşekkür ediyorum. Şimdiden Haziran ayı içerisinde yapacağımız tüm kültür ve sanat etkinliklerimize herkesi davet ediyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediye Tiyatro Ekibine çiçek takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber