banner240
banner237
banner238

ARAFİLBOYU VE ÇÖMLEKÇİ’YE MUHTEŞEM PROJE

Çömlekçi Mahallesi’nde de esnafla kucaklaşan Akyüz, “’Dönüşüm projeleri ile Trabzon’u keşmekeş bir hale getirdiler” dedi.
BU SOKAKLAR ŞEHRİN AORT DAMARLARIDIR
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı M. Salih Akyüz,  10 yıldır kentsel dönüşümü gerçekleştirilemeyen Çömlekçi Mahallesi’nde seçim çalışmalarına devam etti.

Burada ve tarihi Taşbaşı sokağında esnafın sorunlarını dinleyen Belediye Başkan Adayı Akyüz, “ Sadece Çömlekçi’ye bakarak Trabzon’un nasıl yönetildiğini anlayabiliriz. O kadar ödenekler nereye harcandı merak ediyoruz.” dedi.


Trabzon’un doğusundaki ilçelere giden dolmuş duraklarının, Çömlekçi Mahallesi’nde ticari hareketlilik yarattığını belirten mahalle esnafı, “Dolmuş duraklarının bu bölgeden kaldırılma ihtimali var. Dönüşüm projesinin bir türlü tamamlanmaması ile zaten mağdur edildik. Dolmuş durakları da buradan kalkarsa burada ticaret biter” dedi.


Esnafın serzenişlerini haklı bulan Başkan Adayı Akyüz, “Her tarihi sokağımızın bir hikayesi var. Ticari bir hikayesi var.  Taşbaşı sokağı basit bir sokak değil. Bu sokaklar, bu şehrin aort damarları. Bunları kesebilir misin? Eskiden burada insan seli olurdu. Burası doğunun kapısıdır. Burayı öldürürsen beraberinde birçok değeri de öldürmüş olursun. Bu zihniyetin Trabzon’a hiçbir faydası yok” diyerek esnafla birlikte çalışacaklarının sözünü verdi.


YAPAY ŞELALE PROJESİ
Çömlekçi ve Arafilboyu mahallelerine canlılık getirecek, Trabzon’un turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak muhteşem bir projeden bahseden CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz, “Dünyadan en yüksekten akan yapay şelalelerinden birine sahip olabiliriz. Değirmendere vadisinden derivasyon tüneliyle Boztepe’ye getirilecek su yaklaşık 90 m yüksekten, şelale şeklinde akıtılacak, akıtıldığı yerde botanik parkı oluşturacağız, bölgeyi terk edecek suyu Çömlekçi Kentsel Dönüşüm alanına ulaştıracağız ve burada gondol kanalları yapacağız. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Atıl hale getirilen Çömlekçi ve Arafilboyu mahallelerimizi bu projemizle turizm merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber