Arsin Belediyesi’ne 500 bin TL Proje Ödülü!

Ankara’da düzenlenen ödül törenine katılan Belediye Başkanımız Muhammet Sait Gürsoy, ödülü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın elinden aldı.

Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak adına bisiklet kullanımını özendirmenin ve bölgemizde yaygınlaştırmanın hem vatandaşlarımızın sağlığı açısından hem de çevreye katkısı bakımından önemli olduğunu söyleyen Gürsoy, 'Bisiklet yolu projemizi uygulamaya başladık.

Teknik analizler yapılıyor şu anda. Allah nasip ederse en kısa sürede bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Sağlıklı ve Çevreci Ulaşım - ARSİN

Trabzon Arsin Belediyesi olarak bisikletin hobi amaçlı kullanımı dışında, bir ulaşım aracı olarak da kullanımına teşvik edici projeler üretmekteyiz. Bu bağlamda ilçemiz kuzeyinden geçen ve Karadeniz’i birbirine bağlayan Karadeniz-Rize sahil yolunun avantajlı bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Büyük resimden olaya baktığımızda Karadeniz sahil yolu illeri birbirine bağlayan yoğun bir ulaşım aksı ancak iller özelinde olaya bakarsak ilçeleri birbirine bağlayan bir yol olduğunu da görürüz. Özellikle Trabzon ilinde Karadeniz - Rize sahil yolu günlük olarak kullanılan ulaşım yolu olmakla beraber en çok kullandığımız yol. Karadeniz boyunca illeri birbirine bağlayan bu yol Karadeniz bölgesinde bisiklet kullanımı için en uygun eğim altyapısını oluşturuyor. Trabzon ili ve ilçemiz için hayal ettiğimiz ise sahil boyunca bütün ilçeleri birbirine bağlayan ve günlük ulaşımımız için kullanabildiğimiz bir bisiklet yolu. İlçeleri birbirine bağlayan, eğim açısından yormayan aynı zamanda altyapısı hazır olan bir ulaşım aksını bisiklet ulaşımıyla da desteklemek gerektiğini düşünüyoruz. Bisikletin ulaşım aracı olarak kullanımını ve insanların günlük olarak kullandığı mesafeleri bisikletle aşabilecekleri fikrini insanlara aşılayabilecek, onları teşvik edecek bir proje olması bizim açımızdan bu projeyi çok değerli kılıyor.

Arsin özelinde yapmaya çalıştığımız şey ise aslında bu büyük resmin parçası. Öncelikli olarak sahil kesimimizde ilçe girişinden çıkışına kadar sürekli bir aks ifade edecek olan bu proje mümkün olan her noktadan şehir içine taşınacak ve şehir içinde de bisiklet ulaşımının bir parçası olacaktır. Sahilde bulunan rekreasyon alanlarımızın yeterince aktif kullanılamaması ve insanlarımızın denizle yeterince etkileşim kuramamasının sebebi olarak görülen Karadeniz sahil yolu bu projeyle beraber ilçemiz vatandaşlarının sahil ile olan bağlantısına destek veren bir niteliğe bürünecektir.   

Muhammet Sait GÜRSOY 

Arsin Belediye Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber