‘Arşivdeki TRABZON’ Kitap Tanıtımı ve söyleşisi

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nde Fatih Erol ‘Arşivdeki TRABZON’ söyleşisi ve kitap tanıtımı yapıldı.

Tanıtıma kamu kurum amir ve temsilcileri, akademisyenler, doğaseverler, tarih öğretmenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Söyleşide söz alan dernek yönetim kurulu üyesi Ali Çankaya tarihini bilmeyen milletlerin geleceğe güvenle bakamayacağının altını çizerek, tarihimizi iyi bilmemizin gerektiğini bunun en emin yıllarından biriminde arşivler olduğunu ifade etti. Çankaya, “Bu manada 1930- 1980 yılları arasındaki Trabzon Belediyesi arşivlerini inceleyen ve bunu bir kitap halinde bizlere sunan meslektaşım Ziraat Yüksek Mühendisi Fatih Erol’u kutluyorum” dedi.

Fatih Erol yarım asırdır ömrünü bu kadim şehirde geçiren ve onun belediyesinde çalışan bir Trabzon sevdalısı olarak bu şehri tanıtmaya yönelik bir çalışma yaptığını söyledi. Erol, Trabzon Belediyesi’nin 150 yaşında ancak arşivinin ise 91 yıllık olduğunu, kendisinin 1930- 1980 yılları arasındaki Trabzon Belediyesi Meclis ve Encümen Arşivlerini incelediğini vurguladı.

Sunum sonunda Dernek Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz tarafından Erol’a teşekkür belgesi verildi.

‘Arşivdeki TRABZON’ Kitap Tanıtımı ve söyleşisi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.