Asfaltlama tüm hızıyla devam ediyor!

Doğalgaz boru hattı, Telekom ve TİSKİ’nin altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokaklar Ortahisar Belediyesi tarafından yeniden yapılıyor.

Ortahisar Belediyesi 2022 yılında altyapı çalışmaları tamamlanarak kendisine teslim edilen 1 ve 2 Nolu Beşirli, 1 Nolu Bostancı, 2 Nolu Beşirli, 2 Nolu Bostancı, 3 Nolu Erdoğdu, Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Çarşı, Çimenli, Gazipaşa, İskenderpaşa, Kalkınma, Karşıyaka, Kanuni, Kemerkaya, Konaklar, Pelitli, Toklu ve Üniversite mahallelerinde 33844 ton (31810m³) asfaltlama yaparak toplamda 192 sokakta asfaltlama işlemini tamamladı.

“HUMMALI BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrimizde ulaşımda ve diğer konularda vatandaşların yaşam konforunu sekteye uğratacak her türlü sorunun büyük bir dikkatle bertaraf edildiğini belirterek, “Şehrimizde Orhan Karakullukçu döneminden sonra ilk defa böylesine büyük çaplı altyapı çalışması yapılıyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte koordinasyon içinde bütün imkânlarımızı zorlayarak bu altyapı çalışmasına destek oluyoruz. Projesi tamamlanarak bize teslim edilen sokak ve caddelerde asfaltlama, betonlama ve parke döşeme çalışmalarımızı ivedilikle yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve TİSKİ gerçekten de altyapı sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldıracak hummalı bir altyapı çalışması yürütüyor. Bu geniş ölçekli altyapı çalışması tamamlandığında hem vatandaşlarımız rahatlayacak hem de altyapımız daha sorunsuz bir hale gelecek. Herkesin malumu mevcut altyapı sistemi hem eskimişti hem de şehrimizin oldukça artan nüfusuna cevap verebilecek kapasitede değildi. O nedenle şehrimiz için çok elzem olan bu altyapı çalışmasından dolayı oluşan

mağduriyetlerden nedeniyle vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz ve onlardan sabırlı olmalarını bekliyoruz. Bir yandan içme suyu hattı yenilenirken diğer yandan yeni doğalgaz hattı döşeniyor. Ayrıca da yağmur suyu hattı döşenerek ani ve aşırı yağmurlarda ortaya çıkan su baskınlarının en aza indirilmesi hedefleniyor. Nihayetinde bu çalışmalar tamamen bittiğinde uzun zaman altyapı çalışmasına ihtiyaç duymayacağız ve şehrimizde yaşam kalitesi eskiye oranla daha da yükselecek.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber