Atatürk’ün ziyaret ettiği bina çürümeye terk edildi 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Uzun yıllar sonra restorasyona alınan Atatürk Köşkü’nün bakımsızlıktan ne hale geldiğini gördük. Atatürk’ün iz bıraktığı her şey mirasımızdır, bu binayı restore ederek mirasımıza sahip çıkmalıyız” dedi.  

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Tabakhane yokuşunda bulunan Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon’a gelişinde ziyaret ettiği bina bakımsızlıktan çürüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 27 Kasım 1930 tarihinde Trabzon’a ikinci gelişinde Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk Ocağı’nın Trabzon merkezi olarak hizmet veren tarihi binayı ziyaret etmişti. Bina daha sonra Cumhuriyet Halk Fırkası binası, Halkevi binası olarak kullanılmış sonrasında Sağlık Bakanlığı’na devredilen bina, sağlık ocağı olarak hizmet vermişti. Sağlık ocağı kapatıldıktan sonra bina kaderine terk edildi. 
MAALESEF ACIMASIZ HAREKET EDİLİYOR
Defalarca gündeme gelmesine ve meclis gündemine taşınmasına rağmen hiç bir adım atılmayan kent mirasıyla ilgili CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Bu mudur emanetlere saygınız, bu mudur Atatürk’e saygınız?” diye sordu. Atatürk Köşkü’nün de uzun yıllar sonra kapsamlı restorasyona alındığına dikkat çeken Kaya, “Trabzon’un tarihi miraslarına karşı maalesef çok acımasız hareket ediliyor. Bu kadar duyarsızlık olmaz. Atatürk’ün izinin olduğu her şey mirasımızdır ve gözümüz gibi bakmalıyız. Atatürk Köşkü’nün son durumunu da gördük, çok kötü bir haldeydi. Şimdi Restorasyon işlemlerine başladılar. Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin yıl dönümleri kutlanıyor ama Trabzon’a geldiğinde ziyaret ettiği bina çürümeye terk ediliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Burası Sağlık Bakanlığı’na devredilmişti. Sağlık Bakanlığı bu bina için ne düşünüyor? Bina an önce restorasyona alınarak Trabzon’a kazandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber