AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİ DERNEĞİ TRABZON ŞUBE BAŞKANLIĞIN’DAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI.

Toplantıya Avrasya Basın Yayın Birliği Derneği Trabzon Şube Başkanı, Cemal Yıldız Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Erol, Abdullah Gülay, Tuncay Beşel, Metin Macit, Üyelerden Ali Çankaya, Mehmet Bayoğlu, Ahmet Berber, Mustafa Yazıcı ve Bekir Sami Emiroğlu katıldı.

Toplantıya, Üyelerden Mümin Aydın daha önceden planlanan bir programı olduğundan Hayriye Nurcan Yazıcı rahatsızlığı nedeniyle, Ahmet Aktoğan Gümüşhane de aile ziyaretinde olduğundan, Avni Yılmaz Aynı saatte başka bir programı olduğundan Önder Taşan, Murat Kalyoncu, Melek Çakır programlarının yoğunluğundan Avrasya Basın Yayın Federasyon Başkanı Mustafa Durmuş İstanbul’da olduğundan katılamadı.

Toplantı da açılış konuşması yapan Başkan Cemal Yıldız önce 2023 Yılının bir değerlendirmesini yaptı.

Yıldız yaptığı değerlendirmede,

2023 Yılında öne çıkan önemli olaylara vurgu yaptı.

Yıldız; Şüphesiz 32023^ün en önemli olayı tabii ki, 6 Şubat 2023 de 11 ilimizi kapsayan “DEPREM” felaketidir.

Bu depremde yaklaşık 53bin insanımızı kaybettik. Büyük acılar yedik. Direk olmasa da dolaylı yönden Türkiye de her kesimden insan bundan etkilendi.

Bu Deprem de Devletin üzerine yaklaşık 500milyar dolar bir yük bindi.

Hamdolsun yaralar sarılmaya başladı. İşte konutlar teslim edilmeye başlandı. Daha da iyi olacak.

Yine 2023 ‘ün önemli olaylarından biri de 28 Mayıs Genel seçimlerdir. Halk inisiyatifini yine Cumhur ittifakından yana koydu.

Böylece Ak Parti bu dönemi de tamamlarsa çeyrek asır Ülkeyi yönetmiş olacak.

Bir diğer önemli husus da 5 Kasım 2023 de Ana Muhalefet Partisi CHP’nin “DEĞİŞİM” diyerek yola çıktığı Kurultayı oldu.

Bu kurultayı bizler de yakından takip ettik. Çünkü iyi bir muhalefet iktidarı daha işiler yapmasına vesile olur. Bu noktadan hareketle takip ettik. Ama maalesef değişen bir şey olmadı.

Dikkat çeken bir diğer hususta, Gazze de İsrail’in yapmış olduğu katliam. Bu katliamda şu ana kadar 26bin insan öldü.

Bunların %80’i çocuk. Tüm dünya ülke liderleri bu katliamı eleştirdikleri halde katliam hiç hızını kesmeden devam etmekte.

Avrasya Basın Yayın Birliği olarak bizler 2023 Ağustos ayında kurulduk. Genel Kurulumuzu yaptıktan sonra görev dağılımı yapıldı.

Trabzon’un önde gelen kurumları tek, tek ziyaret edildi. Edilmeye devam edilmektedir. Avrasya Basın Yayın Birliği’ne ait haber Portalımızda güncel konuları yazdık. Köşe yazarlarımızın yazılarını yayınladık.

Şimdi bu toplantıda daha verimli nasıl olabiliriz. İnsanlığa daha iyi hizmet nasıl yapabiliriz. Bunu masaya yatıracağız. Bu konuda her kardeşimizin görüşlerini alacağız. Dedi.

Daha Sonra Ali Çankaya söz aldı.

Trabzon’un lokomotifi “Turizm” dir. Bu konunun işlenmesi, ayrıca, Eskiden İl Özel İdarenin bünyesinde olan Tarım Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulması gerekir.

Yerel ürünlerin üretilmesi hususu Belediyeler tarafından desteklenmesi gerekir.

Bu konularda daha duyarlı olmak için programlar yapılmalıdır. Dedi.

Abdullah Gülay;

Kurumsallaşmak bizim işimizi daha da ileriye taşıyacaktır.

Trabzon’un tüm sorunlarına tarafsız bakmak ve çözüm üretmek üretilen çözümleri gerekli mercilere sunmak her STK nın görevidir. Dedi.

Bekir Sami Emiroğlu;

Tarafsız gazetecilik yapmak çok zor ama bunu başarmak lazım. Baktığınızda tüm gazeteler veya internet siteleri bir siyasi görüşe angaje olmuş. Bu geleneğin yılılması insanların doğrudan doğru kaynaklardan haber alınması sağlanmalıdır.Dedi

Fatih Erol;

Şu an seçim zamanı Trabzon için bir şeyler yapmak istiyorsak, “NASIL BİR TRABZON İSTİYORUM” başlığı altında bir dosya hazırlayalım ve başkan adaylarına sunalım. Dedi.

Mehmet Bayoğlu;

Ortak akıl çok önemlidir. STK ların dikkate alınması gerekir. Bu konuda çalışma yapılması önemlidir.

Ayrıca her camianın sorunu dile getirilmesi gerekir. Dedi.

Ahmet Berber;

Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri her ay İlinde veya ilçesinde önde gelen STK larla toplantı yapmaları şehir de görülen eksikleri dile getirmeleri ve yapılması hususunda takipçi olmalarının yanında şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntının kaynağının ne olduğu bu konuda tüketiciyi ve üreticinim uyarılması hususunda İlgili kurumlar tarafından toplantılar yapılması gerekir. TTSO, Esnaf odaları gibi kurumsal STK lar bu konu da öncü olmalıdır. Dedi.

Tuncay Beşel;

Toplumun reflekslerini dikkate almalıyız. Toplumun gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olmalıyız. Gazetecilik mesleğinin yerel ve genel yönetimlerde etkisi nedir. Bu araştırılmalı. Ayrıca üye konusunda dikkatli olunması gerekir. Dedi.

Metin Macit;

Basın ve yayıla ilgili sorunları veya basın ve yayın çalışanlarının sorunlarını dile getirmek bu konular da takipçi olmak hepimizin görevi.

En kısa zamanda bununla ilgili kurumlar ziyaret edilmeli. Trabzon için ne yapılabilir tüm adaylara bir dosya sunulmalıdır.

Mustafa Yazıcı;

Ben her konuya Tarihi açıdan bakarım. Maalesef bu konuda Trabzon sıfır durumdadır.

Bu durumdan Trabzon’u kurtarmamız lazım. Bir zamanlar ikinci Bab-ı Ali idik Maalesef Cumhuriyet kurulduktan sonra ikinciliği Ankara aldı. Avrupa Asya ülkeleri hangileridir. Bunların bilinmesi. İpek Yolunun tekrar canlandırılması gerekir.

Asya-ı Osmaniye Avrupa-i Osmaniye bunlarla ilgili de bir çalışma yapılmaz elzemdir.

Tren yolu yokluğundan dolayı Trabzon ne Asya şehridir ne de Avrupa şehridir.

Bu konuların işlenmesi bunlarla ilgili bir sunum yapılması, deniz taşımacılığının hayata geçirilmesi gerekir.

Trabzon Tarihini anlamadan ne belediyecilik olur ne de valilik.

Fatih, Yavuz, Kanuni ile ilgili programların sık, sık yapılması lazım. Dedi.

Daha sonra Başkan Cemal Yıldız tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber