Bahaddin Güneş ''Şenol Güneş Trabzon için bir değerdir''

Önemli bir değer olan Trabzonspor'un eski oyuncusu kaptanı ve teknik direktörü Şenol Güneş için bu kadar acımasız eleştiriler olmaz. Rica ediyorum ve lütfen diyorum Şenol Güneş'le, Ali Kemal Denizci'ler, Serdar Bali'ler, Turgay Semercioğlu ile Bekir Barçın aklıma gelen şampiyonluklar yaşamış abilerimiz ve arkadaşlarımız. Değerlerini lütfen silmeyelim.

Mantıklı insanların Trabzonspor'a hizmet eden bu oyuncularımızın ne şartlarda şampiyonluk kupaları kaldırdığını, aklı selim insanlarımız, taraftarlarımız bilir. Son zamanlarda Şenol Güneş adının stat silinsin söylemleri bizleri derinden ve çok üzüyor. Şenol Güneş'in ismini tartışmak gerçekten çok acı verici.Şenol Güneş'in ismi verenler, siz zaten biliyorsunuz Şenol Güneş ismi olmazsa bile Trabzonspor tarihinden silemezsiniz. Özellikle şunu söylüyorum ; bir insan memleketine geliyor, bu neden geldi diyorlar doğduğu büyüdüğü memleketine. İstanbul’a gidiyorlar İstanbul'a niye gitti diyorlar. Bu insan nereye gitsin Suriye'ye mi gitsin, Arabistan'a mı gitsin? Gerçi Arabistan, Suriyeliler ve Afganlılar Trabzon'a geliyor. Onların çok daha değeri var. Komik bir şekilde gülmek istiyorum. Ben böyle bir şey görmedim. Kendi insanımız değerli görülmüyor. Şimdi ben söylüyorum zamanında efsanemizlerken Ali Kemal Denizci, Fenerbahçe'ye gitti, Serdar Bali Beşiktaş'a gitti, Kadir Özcan Galatasaray'a gitti Osman Denizci Fenerbahçe'ye gitti, Şenol Usta Ömeroğlu Fenerbahçe'ye gitti, Hami Mandıralı Ankara Gücü’ne gitti Fatih Tekke Beşiktaş'a gitti Bahattin Güneş Ankaragücü’ne gitti Özkan Sümer efsane hocamız Galatasaray'da hocalık yaptı yine efsane hocamız Ahmet Suat Özyazıcı Sarıyer ve Bursaspor’da hocalık yaptı. Şimdi bu değerlerimizde mi isimleri silinsin ? Lütfen aklı selim düşünelim ve gerçekleri görelim. Bundan 8-10 sene önce o zamanın yönetimi en fazla oynayan oyuncuların adları Hüseyin Avni Aker’in kapılarına verilmişti. Örneğin Hami Mandıralı , Osman Özköylü, Necati Özçağlayan ve Bahattin Güneş. 20 eski arkadaşımızın ismini kapılara verildi ve Avni Aker yıkıldıktan sonra hiç gündeme geldi mi kimse dedi mi ki bu kadar şampiyonluk yaşayan oyuncularımızın ismi niye kaldırıldı diye ? Ama bu oyuncular şampiyonluk kupaları kaldırdılar. Türkiye Kupası'nda kaldırdılar. Cumhurbaşkanlığı kupasında kaldırdılar. Maalesef isimlerini kaldırdılar benim ve arkadaşlarımın zor şartlarda o dönemde dönemdeki taraftarlarımız iyi hatırlar forma aşkıyla mücadele ettiğini paranın değil şehrin başarısı için forma aşkı için oynandığını herkes bilir. Bu söylemler birbirimizi yaralıyor . Yazıktır ve günahtır. Lütfen kendi insanlarımıza sahip çıkalım benim ve futbolcu arkadaşlarımın şampiyonluk yaşamış bu kişilerin bu başarısı olmasaydı acaba Trabzon şehrinin esamesi okunur muydu? Hakkâri Mardin Siirt Muş gibi şehirlerde ne farkı vardı ama bu gerçek Trabzonspor efsaneleri Trabzonspor'a şampiyonlukları ile vererek şehrin her anlamda marka değerini artırdı.

Trabzonspor tanınıyorsa dediğim gibi ismini sayamadığım arkadaşlar da çok büyük Emek vererek kupalar kaldırarak bu şehiri ayağa kaldırdı ve tanımasına sebep oldu. Lütfen rica ediyorum, gerçek Trabzonlular artık ve Trabzonsporlular yanlış algılar yapmayıp gerçekleri görelim kin ve nefretle bir yere gelemeyiz. Gerçeklerden kaçamayız.Bir insanın şampiyonluklar yaşamış en çok kupayı almış tarihte ismi silinmeyecek üzerine bu kadar gelmeyin. Şenol Güneş'in Rize'de kafasına taş geldiği zaman yanında bu sevmeyenler var mıydı ? Şenol Güneş'in İtalya'da İnter maçında yumruk yediği ,kafası yarıldığı zaman kim için yaptı bu camia için mücadele ediyordu. Ankaragücü maçında beyin sarsıntısı geçirdiği zaman ne için geçirdi forması için değil mi Trabzonspor için değil mi ? Sizden rica ediyorum bir daha söylüyorum maalesef yanlış bir yöne gidiyoruz. Kendi insanına sahiplenmeyen bir camia görmek istemiyorum. geçen sene sağ olsun Hekimoğlu FK Başkanı Celil Hekimoğlu bize değer vererek kulübün başına getirdi 6 ay kaldım 40 puanı ile ilk devreyi 18 maçta bir defa mağlup oldum diye ayrıldım hiç kimse bize sahip çıktı mı dedi mi ki helal olsun üç buçuk aydır ne mağlup bir takımın hocası olarak neredeydi bu acaba Trabzonlular maalesef bugün de aynı noktadayız. Kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz bugün Ofspor, Yomra Spor, 1461 Trabzon FK neden gidip destek vermiyoruz. Sadece nasıl yıkarız diye dedikodu üretiyoruz tekrar başa geliyorum. Bana ister kızın ister küfür edin ama gerçeklerden hiç bir zaman kaçmadım iyi bir Trabzonsporluyum ve iyi bir Trabzonluyum. Benim ve arkadaşlarımın gerçek Trabzonluların şampiyonluk görevi arkadaşlarımın kimse Trabzonsporluluğunu tartışmazsın. Bende Bahaddin Güneş olarak iki Şampiyonluk yaşamış, Cumhurbaşkanlığı Kupası almış, Başbakanlık Kupası almış, Türkiye Kupası almış 8 sene hizmet etmiş eski bir oyuncu olarak bunları söyleyebilirim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber