banner240
banner237
banner238

BAŞKAN EKİM BASINLA BİR ARAYA GELDİ DÜNÜ BU GÜNÜNÜ VE YARININI ANLATTI

Başkan Ekim sözlerine şöyle başladı

“Bundan tam 1390 gün önce, takvimler 21 Mart 2019 Perşembe Gününü gösterdiğinde, 2019 Mahalli İdareler Genel seçimlerinden önce, yine bu salonda Akçaabat Belediye Başkanı Adayı olarak projelerimizin tanıtım toplantısında söylediğim bir söz vardı.

O zaman demiştim ki “Bugün tarifi imkânsız bir heyecanı yaşıyorum.” İnanın bana 1390 gün önceki heyecanın aynısını hatta daha fazlasını bugün yine burada yaşıyorum. Yine o gün demiştim ki “ Sevdamız Akçaabat’ımızı daha güzel günlere taşımak için buradayız.”

Evet, bugün bu sözümü büyük oranda yerine getirmenin gururunu yaşıyorum. O günden bu güne Akçaabat’ımızda çok işler yaptık. Hem Belediyemiz hem Merkezi Hükümetimiz hem de hayırseverlerin yardımları ile Akçaabat’ımıza büyük yatırımlar kazandırdık.

Belediye Başkanlığı adaylığım dönemimde hazırladığımız proje kitapçığımız Belediye’de çalışma masamın üzerinde, gözümün önünde duruyor. Zaman zaman açıp bakıyorum. Ne demiştik, ne yaptık, hangi aşamadayız daha neler yapacağız. Söz verdiğimiz projelerin bir kısmını tamamladık, bir kısmının inşaat çalışmaları devam ediyor, bir kısmı ise ihale aşamasında.

Ayrıca seçim kitapçığımızda olmamasına rağmen zaman içerisinde Akçaabat’ımızın ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan ve hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarımız da oldu. Yani söz verdiğimizden daha fazlasını Akçaabat’ımıza kazandırdık. Bunu da yeterli görmüyorum. Hep daha fazlasını yapmanın gayreti içerisindeyiz. Birazdan 2022 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalarımız sunumla sizlere anlatmaya çalışacağım.

Kıymetli basın mensupları.

Tabi ki projeler, yatırımlar, binalar, yol, asfalt, köprü, tünel, temizlik işleri, fen işleri çalışmaları bunların hepsi çok önemli. Bizim ilçemizde veya ilimizde olduğu gibi her yerde yatırımlar ve temel belediyecilik çalışmaları yapılıyor. Akçaabat Belediyemizi diğerlerinden farklı kılan ise bu yatırımların yanında Kültür Sanat Faaliyetlerimizdir. Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm Şehri olarak dünyada tanınıyor. Yıl içerisinde; bırakın ilçe veya il belediyelerini Büyükşehir Belediyelerinden daha çok ulusal ve uluslararası kültürel sanatsal faaliyet ve organizasyon düzenliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreninde hatırlayın ne demişti. “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına atfettiğimiz 2023 hedeflerimiz, daha çok maddi kalkınma unsurlarımızdan müteşekkildi. İnşallah 2053 vizyonumuzun ana taşıyıcısı eğitim, kültür ve sanat olacaktır.”

Bu vesileyle; ilçemizde icra ettiğimiz ulusal ve uluslararası kültür sanat faaliyetleriyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Ülkemizin 2053 vizyonuna Akçaabat’tan tam destek verdiğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.

Değerli katılımcılar,

İlçemizdeki bu kadar yatırımı, çalışmayı faaliyeti ve organizasyonu ben tek başıma yapmıyorum. Gizli kahramanlarım diye ifade ettiğim çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz; merkez kırsal ayırt etmeksizin gece gündüz demeden her yerde çalışmalarını sürdürüyor. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğü çalışanlarımız yıl içerisinde birçok faaliyet düzenleyerek bizleri vatandaşlarımızla buluşturuyor. Diğer bütün müdürlüklerimizdeki çalışanlarımız da görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Tüm bu işleri sevk ve idare eden Müdürlerimiz ve Başkan yardımcılarımız var. Onların da emeklerine yüreklerine sağlık diyor hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ayrıca daha yaşanılabilir bir Akçaabat’ı inşa etmek için bizlere destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Başkanlarımıza, Bürokratlarımıza, Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.

Birlik ve beraberlik içerisinde tüm ekibimizle “Her şey Akçaabat’ımız için” sloganıyla, İçinde yaşayanların huzurlu yaşayacağı, dışardan bakanların gıpta edeceği, sokaklarıyla, parkıyla yeşil alanlarıyla, bütün tarihi değerleriyle herkesin gurur duyacağı Akçaabat’ı hep birlikte inşa edeceğiz.” Dedi.

2022 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, basın toplantısında 2022 yılını değerlendirdi. 2022 yılında Akçaabat için planlanan ve hayata geçirilen  proje ve çalışmaların hangi aşamaya geldiğinizden bahsetti.

Başkan Osman Nuri Ekim basın toplantısında sözlerine şöyle devam etti. “Akçaabat Belediyesi olarak 2022 yılında yaptığımız çalışmaları ve 2023 yılında Akçaabat için planladığımız projelerimizi sizlerle paylaşmak birlikte istişare için bir araya geldik. Öncelikle yeşille mavinin kucaklaştığı güzel ilçemiz Akçaabat’ımız bizim her şeyimizdir. Şehrinizin yararına olan her türlü projenin, çalışmanın ve yatırımın peşinden yılmadan koşmaktayız. Tüm gayretimiz Akçaabat’ımızı daha ileriye taşımak için ve birbirinden değerli hemşehrilerimizin refahı içindir. Bu bağlamda şehrimize birçok yatırım kazandırdık, birçok projeyi hayata geçirdik. Bunlardan kısaca bahsetmek isterim. Akçaabat’ın gözdesi Ortamahalle’de ve Akçaabat genelin sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptık; bu çalışmalarda büyük yol kat ederek sona yaklaştık. Kültür ve medeniyet beşiği olan şehrinizin tarihi kalesi Akçakale Kalesi’nde kazı çalışmalarını gerçekleştirdik; restorasyon çalışmaları hazırlığı içerisindeyiz. Tarihi kaleyi turizme kazandıracağız. Ortamahalle’de bulunan tarihi yapıyı aslına uygun olarak restore edip Ortamahalle Müzesi olarak şehrimize kazandırdık .

Yıllardır faal halde olmayan eski tekel binasını 4 yıldızlı otel olacak şekilde ihale ettik. 4 yıldızlı otel olarak şehrimizin turizmine katkıda bulunacak. Spor Lisesi ve Kültür Merkezi inşaatlarımız hızla ilerliyor. Kesintisiz bisiklet ve yürüyüş yolu için kolları sıvadık, çalışmalara başladık. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliğinde salı(kadınlar) pazarı yeri revize edilerek katlı otopark ve daha alternatif bir kullanıma sahip salı (kadınlar) pazarının inşaatı devam ediyor. Pulathane bulvarı için bağlantı noktalarında çalışmalar ilerliyor. Ak Cami önü Fatih parkını yenileyerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Halihazırda şehrimiz için daha birçok projeye imza attık”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında öne çıkan diğer önemli başlıklar ise şöyle; Akçaabat Şinik OSB’de 2. Etap başlıyor, Küçük Sanayi Sitesi’nin imar planına işlenmesi, Et Kombinası tamamlandı, Akçahasat Tesisi çok yakında hizmet verecek, Akçaabat sahil park daha modern olacak şekilde yenileniyor, köy yaşamını anlatmak ve tanıtmak için Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi açıldı, eğitim çağının dışında kalmış özel gereksinimi bireyler için yaşam merkezi yapıldı, belediyemize ait seralarımızda 80.000 adet fide üreterek tasarrufa geçildi, her mahalleye bir park ve bir yaşam alanı projesi kapsamında 9 adet yeni yaşam alanı, 24 adet çocuk parkı ve 17 adet butik spor sahaları oluşturuldu, doğalgaz çalışmaları hızla ilerliyor. Ana hat ve kılcal hatlar yapılıyor, belediye birimlerimizin her biri kendi sorumluluk alanları çerçevesinde özverili çalışmalar gerçekleştiriyor.” Dedi.

Proğramın sonunda 10 Ocak Gazeteciler Günü Dolaysıyla tüm Katılan Gazetecilerinde Gününü Kutladı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber