Başkan Genç: “Boztepe’yi altın gerdanlık ile taçlandırıyoruz”

Projemizin hayata geçmesiyle birlikte şehrin temaşa güzelliği olan en hakim noktasında yer alan Boztepemiz Trabzon’un en cazip noktalarından biri haline gelecek.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, Etüd Proje Müdürü Mustafa Karslı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte yapımı devam eden, ‘Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nde incelemelerde bulundu.

“TOPLAM UZUNLUGU 1 KM OLACAK”

Şu ana kadar projenin yüzde 55’lik kısmını oluşturan 600 metrelik yürüyüş yolunun tamamlandığını dile getiren Başkan Genç, “Şehrimizin en hâkim, en seyirlik noktalarından biri olan Boztepe’yi seyir terası projesiyle taçlandırıyoruz. Adeta altın gerdanlık mahiyetinde bir projeyle Boztepemizin değerine değer katıyoruz. Projemizi 5000 m²’lik bir yüzey alanında hayata geçiriyoruz. Toplam uzunluğu yaklaşık 1 km olacak. Böylece Boztepemiz şehrimize gelen turist ve ziyaretçilerin yanı sıra hemşehrilerimizin de en çok rağbet edeceği bir mekân olacak. Kızlar Manastırı’ndan başlayan ve doğu yönüne doğru uzanan yaklaşık olarak 1 km uzunluğundaki seyir terası ve gezinti yolumuz yürüyüş, seyir, oturma ve dinlenmeyle birlikte yeme içme ünitelerinin bulunduğu çok fonksiyonlu içeriklere sahip bir proje olacak.” diye konuştu.

“YIL SONUNA KADAR BİTECEK”

Proje içinde ziyaretçilerin yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılayabileceği iki adet büfenin yer alacağını kaydeden Genç, “Tabi ziyaretçilerimizin şehrimizin bu eşsiz manzarasını

izlerken yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabileceği iki adet büfeyi de hayata geçireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“İKİ ADET KENT BALKONU YAPILACAK”

Başkan Genç, yürüyüş platformunun 3 metre genişliğinde, 2 adet kent balkonunun ise 20 metre genişliğinde olacağını ifade ederek proje içinde yer alan ünitelerle ilgili şu bilgileri aktardı: “Projemizi doğal yüzey üzerinde kazı dolgu en az yapılacak şekilde yerden her noktada en az 20-30 cm yükseklikte çelik ayaklar üzerinde inşa ediyoruz. Bu ayaklar üzerinde ahşap yürüyüş platformu inşa edilecek. Yürüyüş platformumuzun genişliği 3 metre, seyir balkonlarında ise genişlik 20 metreyi buluyor. Yine projemiz içinde 2 adet kafeterya, 2 adet de cam kaplama teras yapılacak. Seyirlik alanı en güzel olan yerlerde 2 adet ahşap kent balkonu inşa edilecek. Balkonlarımızda kamelya, salıncak, ahşap döşemeli oturma alanları ve yeşil alanlar olacak. Cam teraslar hariç tüm yüzeyler ahşap kaplama yapılacak. Projemizin bütün ünitelerini dinlenme, gezinti ve seyretme ağırlıklı olarak tasarladık.”

“VİZYONUNDAN DOLAYI KUTLUYORUM”

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Boztepemiz şehrimizin en güzel, en seyirlik noktalarından bir tanesi… Burada hayata geçirilen proje de gerçekten Boztepemizin değerine değer katacak bir proje… Yapılmasıyla birlikte şehrimiz çok simgesel bir projeyi kazanmış olacak. Başkanımızı bu vizyonundan dolayı kutluyorum. Gerçekten de önemli bir eksikliği tamamlamış oldu. Projede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“BOZTEPE’YE LAYIK BİR PROJE”

Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nin Trabzon’da turizme yeni ivme kazandıracağını ifade eden AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ise, “Burada çok güzel bir proje yapılıyor. Projemizi gezerken çok büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmeliyim. Dinlenme, yürüyüş, seyir ve gezinti üniteleriyle birlikte Boztepemizin böyle bir projeye layık olduğunu düşünüyorum. Sayın Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve emeği geçen birim müdürlerimize de bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Boztepemizi daha derli toplu bir hale getiren projemizi gezerken şehrimiz adına büyük bir sevinç ve heyecan duyduğumu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber