Başkan Kara, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Kongresi’nde Divan Başkanlığı yaptı

Maraba’nın yönetim kurulunda görev alan İsmail Baş ile Ali Çolak’ın listeleri yarıştı. TESON Başkanı Metin Kara’nın divan başkanı olduğu kongrede 292 oy alan İsmail Baş odanın yeni başkanı olurken Ali Çolak 247oy aldı. 

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nın olağan genel kurulu gerçekleşti. Konak Düğün Salonunda gerçekleşen kongrede, odanın 19 yıldır başkanlığını yürüten Başaran Maraba tekrar aday olmadı. Maraba’nın yönetim kurulunda görev alan İsmail Baş ile Ali Çolak’ın listeleri yarıştı. TESON Başkanı Metin Kara’nın divan başkanı olduğu kongrede 292 oy alan İsmail Baş odanın yeni başkanı olurken, …Ali Çolak 247 oy aldı. 
HAYAL KURMADIK GERÇEKÇİ OLDUK
Kongrenin açılış konuşmasını yapan başkan adayı İsmail Baş, “Odamız ülkemizde kurulan ilk odalardan birisidir. 4 yıldır odamızda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Çıraklık dönemin böyle geçti. Herkesin birbirinden kaçtığı pandemi döneminde 'esnafımızın desteğe ihtiyacı vardır' deyip sokaklarda esnaflarımızın her an yanında olduk. Canla başla esnafımız için hizmet etmeye çalıştık. Yapılması gerekenleri oda olarak yaptık. Görevimizin görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye ekip olarak çalıştık. Odamız Türkiye'de örnek gösterilen projelere imza atmıştır. Bu hizmetlerinden dolayı geçmişte görev yapan başkanlarımız ve yöneticilerimize minnettarız. Yapacak çok işimiz var. Hedeflerimizi hep yüksek yuttuk. Yaptığımız projelerin arkası doludur. Hayal kurmadık, gerçekçi olduk” dedi.
ODAYI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Başkan adaylarından Ali Çolak, “esnafımı, pandemi kısıtlamalarında, karantinada kalanlara kapı kapı dolaşarak vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine ulaştırmıştır. Ahilik teşkilatının ferdi olan üyelerimiz ahilik geleneğini de çok iyi bilir. Yarışın adil ve eşit şartlarda olması taraftarıyım. Bizler yetki verecek siz değerli esnaflardır. Biz yapacaklarımızı, projelerimizi anlatacağız sizler de güvendiğiniz adaya oy verip vize vereceksiniz. Şu ana kadar odamızın hiç bir faaliyetini eleştirmedim. Daha iyisini yapabilmek için buraya geldim. Yönetimlerde fikir ayrılığı olabilir, bunlar doğaldır. Odamızda 8 sene yönetim kurulunda görev yaptım. Odalar kin ve nefretle yönetilmez. Başaran Maraba başkanımız döneminde yapılan tüm faaliyetler onundur. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Odamızı sizlerle birlikte yöneteceğiz. 9 kişi yönetmeyecek. Esnafımızla birlikte olacağız. 3 harflilerle mücadele ederek, piyasada rekabet etme düzenine gireceğiz” diye konuştu.
HELALLİK ALDI, GÖREVİ NOKTALADI
1987 yılında Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nda yönetim kurulu ve başkan vekili olarak göreve başladığını ifade eden oda başkan vekili ve Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, “1987 senesinde Süleyman İsaoğlu başkanımız ile 1 oy farkla yönetim kuruluna seçildim. Sonra başkan vekili oldum. Bugüne kadar alnımın akıyla görevimi sürdürdüm. Bugün itibari ile esnaflığımı da yönetim kurulundaki görevimi noktalıyorum. Hepinizden helallik istiyorum” ifadelerine yer verdi.
GENÇLERE BIRAKTIM
Oda Başkanı Başaran Maraba, 19 yıllık başkanlık görevinde odanın Türkiye’de örnek bir oda olduğunu ifade ederek, görevi bitirdiğini söyledi. Maraba, şu ifadelere yer verdi: “1990 senesinde odanın yönetim kuruluna seçildim. Son 19 yıldır da başkan olarak üyelerimize hizmet ettim. Basın toplantısı ile aday olamayacağımı beyan etmiştim. Ülkemizde Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası örnek gösterilen bir odadır. Biz bu intibayı bıraktık. Yeter diyerek genç arkadaşların önünü açtım. Hepiniz hakkınızı helal edin.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber