Başkan Kara, Yorgancılar ve Hallaçlar Odası kongresinde Divan Başkanlığı yaptı

TESOB Başkanı Metin Kara, genel kurulda yaptığı konuşmada, eskiden her mahalle arasında yorgancılar olduğunu belirterek, “El emeği göz nuru ile işledikleri ürünleri duvardan aşağı asarlardı. Şimdi elin parmakları kadar kaldı. Yok olmaya yüz tutmuş mesleklerimiz var. Teknolojinin gelişmesi, nüfusun hızlı şekilde artması; bazı mesleklerin doğmasına, bazı mesleklerin de yok olmasına vesile oluyor. Biz ümid ediyoruz ki yorgancılık mesleğimiz gibi ata mesleği olan bir el sanatımız devam etsin. Birçok mesleğimiz yok olmuş. Yok olmaya yüz tutmuş meslekleri tekrar ayağa kaldırmak için devletimiz teşvik veriyor. 0 faizli krediler kullandırıyoruz bu mesleklerin devam etmesi için. Ama kurumaya yüz tuttuktan sonra bir daha yeşertmek de zor oluyor. Onun için Yorgancılar Esnaf odamız bizim için önemli. Başkanıma ve yöneticilerine bu mesleği devam ettirmeye çalıştıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Son iki yılın tüm esnaf ve sanatkârlar için çok zor geçtiğini belirten Başkan Kara, “1 Temmuz 2021’de normalleşme sürecine girdikten sonra esnaf ve sanatkârımız birazcık toparlanmaya başladı ama bugün baktığımız zaman elektriğe, doğalgaza ve akaryakıta yapılan son zamlar esnaf ve sanatkârları yine sarstı. Ekonominin can damarı olan küçük esnaf ve sanatkârlara verilen desteklerin sürmesini bir kez daha önemle vurguluyorum” diye konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimlerde Trabzon Yorgancılar ve Hallaçlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına yeniden Hüseyin Yılmaz seçildi. Başkan Kara, Başkan Hüseyin Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber